Ongelukken op de werkplek gebeuren tientallen keren per jaar. Gelukkig zijn er in veel branches strenge regels opgesteld ter voorkoming van ongelukken. Toch kunnen ook strenge regels niet altijd voorkomen dat er ongelukken gebeuren. In maart jl. publiceerde de NOS een artikel waaruit bleek dat het aantal dodelijke ongelukken in de bouw dramatisch was gestegen en dat er ook een stijgende lijn inzit. Waren er in 2016 nog 16 dodelijke slachtoffer door een ongeluk op een bouwplaats, in 2017 was dit aantal gestegen naar 20 bouwvakker die om het leven kwamen.

De reden voor de sterke stijging van het aantal ongelukken op de bouwplaats ligt vooral aan het feit dat er met veel meer onderaannemers gewerkt wordt, dan dat dit in het verleden het geval was. Er lopen veel meer mensen rond en ook niet gekwalificeerd personeel. Een klein foutje kan op de bouwplaats dan al gauw uitlopen op een groot ongeval met alle gevolgen van dien. Als je ook slachtoffer bent van een ongeluk op de bouwplaats, dan kun je je werkgever daarvoor aansprakelijk stellen.

Voor welke schade kun je de werkgever aansprakelijk stellen?

In principe stelt de Nederlandse wet dat alle schade die je oploopt bij een ongeval op de bouwplaats, vergoed kan worden en je werkgever daar aansprakelijk voor gesteld moet worden. Hij is immers degene die zijn personeel een veilige werkplek moet garanderen. Een werkgever is daar ook altijd verzekerd voor. De schade die je kunt claimen is materiële, maar ook immateriële schade. Maar ook de schade die op het moment van verantwoordelijkheidstelling nog niet bekend is of zelfs toekomstige schade als gevolg van het ongeval. De bewijslast of je werkgever wel of niet aansprakelijk is, ligt bij de werkgever.

Laat je helpen door een letselschade expert

Vooral als een werkgever zijn aansprakelijk niet erkend, kan het aanvragen van een schadevergoeding een zeer lang proces worden van zelf jaren. Het is als slachtoffer daarom heel verstandig om hulp in te schakelen van een letselschade expert, zoals Flyct.nl. Zij kennen alle ins en outs van het proces en kunnen je beschermen tegen vooral ook emotionele tegenslagen. De letselschade expert is gespecialiseerd in onderhandelen met de werkgever en/of de verzekeringsmaatschappij, zodat jij de schadevergoeding kunt krijgen waar je recht op hebt.