Staat u op het punt om een nieuwe woning te betrekken? De kans is groot dat u in uw nieuwe woning een aantal klussen uit moet voeren. Naast het verhuizen van uw inboedel zal het bijvoorbeeld noodzakelijk zijn om nieuwe lampen op te hangen, de gordijnrails te bevestigen, enzovoorts. Een verhuizing verloopt bij veel mensen ontzettend chaotisch, door de verschillende aspecten waar u rekening mee dient te houden bij een verhuizing. Gebruik een verhuischecklist om de verhuizing soepel te laten verlopen! Op internet vindt u verschillende websites waarop u een dergelijke checklist vindt. U kunt er natuurlijk ook voor kiezen om uw eigen checklist te maken.

Het papierwerk voor uw nieuwe woning

Bij het betrekken van een nieuwe woning is het allereerst belangrijk om het papierwerk voor uw nieuwe woning in orde te maken. Datzelfde geldt voor het papierwerk voor de verkoop van uw bestaande woning. Let hierbij niet alleen op de documenten voor de aan- of verkoop van een woning, maar ook op de verzekeringen die moeten worden afgesloten voor de nieuwe woning. Denk aan een woonverzekering, een inboedelverzekering, enzovoorts.

Een verhuisbedrijf inschakelen

Nu het papierwerk geregeld is kunt u ervoor kiezen om een verhuisbedrijf in te schakelen voor het verhuizen van uw inboedel. Bij het inschakelen van een verhuisbedrijf bepaalt u zelf welke taken u aan het verhuisbedrijf overlaat. Denk aan het inpakken van de inboedel, het schoonmaken van uw oude woning, enzovoorts. De overige werkzaamheden kunt u vervolgens zelf uitvoeren. In plaats van een verhuisbedrijf kunt u ook zelf een busje huren om uw inboedel te verhuizen.

Klusbedrijf voor het uitvoeren van klussen

Om de kleine klusjes in uw nieuwe woning goed te laten verlopen is het raadzaam om de hulp van een klusbedrijf bij u in de buurt in te schakelen. Een klusbedrijf heeft doorgaans een ruime ervaring in het uitvoeren van klusjes binnen en buiten woningen, waardoor het eindresultaat optimaal zal zijn. U moet er immers niet aan denken dat een gordijnrails scheef hangt, of dat de lampen niet stevig aan de aansluitpunten zijn bevestigd.