bliksembeveiliging

Het weer in Nederland kan alle kanten opgaan. Denk bijvoorbeeld aan hete zomerdagen die ineens overgaan in flink onweer met bliksem. Het risico op blikseminslag is dan vrij groot, vooral op hogere punten als kerktorens, daken van kantoorpanden en ook daken van woonhuizen. Je doet er dan ook goed aan om te zorgen voor een goede beveiliging tegen bliksem. Het beste huur je hiervoor een gespecialiseerd bedrijf in. De professionals die hier werken kennen niet alleen de ins en outs van een goede bliksemafleiding, maar klaren de klus ook nog eens razendsnel.

Verschillende mogelijkheden

Bij het aanbrengen van bliksembeveiliging heb je de keuze uit verschillende vormen en klassen. Zo is er de beveiliging via een gaaskooi, maar ook kun je kiezen voor een enkele punt of bliksemafleiding met een startinrichting. Om zeker te zijn van de juiste keuze voor jouw dak laat je je het beste voorlichten en adviseren door een specialist in bliksembeveiliging. Door het aanbrengen van een bliksemafleider bescherm je niet alleen de elektrische apparaten in je woning, maar zorg je ook voor een goede bescherming tegen onder meer overspanning en woningbrand.

Is het aanbrengen van bliksembeveiliging verplicht?

Bliksembeveiliging aanbrengen is altijd verstandig. In sommige gevallen is het zelfs verplicht. Heb je bijvoorbeeld een rieten dak op je woning? Dan zal je verzekering in veel gevallen een goede bliksembeveiliging eisen. Zorg je hier niet voor? Dan loop je het risico dat er niets wordt uitgekeerd wanneer de bliksem bij je thuis inslaat en je rieten dak vervolgens in brand vliegt. Ook bij de montage van zonnepanelen op het dak ben je in veel gevallen verplicht om te zorgen voor een correcte bliksembeveiliging.

Wat kost bliksembeveiliging plaatsen?

Geen enkel dak en geen enkele situatie is hetzelfde. Daarom is er ook niet één vaste prijs voor het aanbrengen van bliksembeveiliging. De uiteindelijke prijs bij jou thuis hangt af van verschillende factoren. Hierbij moet je onder meer denken aan het formaat van het gebouw dat beschermd moet worden, het formaat van het beveiligingssysteem zelf, de complexiteit en het soort systeem en natuurlijk de kosten voor de gebruikte materialen. Wil je weten wat een beveiligingssysteem tegen blikseminslag bij jou thuis gaat kosten? Laat je dan vrijblijvend adviseren en vraag een kosteloze offerte aan bij je regionale specialist in bliksembeveiliging.