We zitten alweer in het najaar van 2018. Dat betekent dat we langzaam vooruit kijken naar de aankomende winter en uiteraard het nieuwe jaar. Een nieuw jaar betekent voor iedereen een nieuwe start. Voor ons betekent het een nieuw jaar met heel veel nieuwe woontrends! Wat hebben we uitgekeken naar de kleurkeuzes, meubels en woonaccessoires die het aankomende jaar ons te bieden heeft. Vandaag delen wij de nieuwste en mooiste vloerentrends van 2019!

1.De visgraat vloer: helemaal hot!

 

 

De visgraat vloer is weer helemaal hot in 2019. Het afgelopen jaar zagen we deze vloer alweer terug komen in de meeste woontrends. Inmiddels heeft de visgraat vloer echt zijn comeback gemaakt. De vloer wordt massaal aangeschaft op www.beboparket.nl en toegepast in elke ruimte van het huis. Met de visgraat vloer profiteer je van een natuurlijke houten uitstraling, maar geniet je wel van de voordelen van een pvc-vloer. Hierdoor heb je jarenlang plezier van je nieuwe vloer! Daarnaast past het visgraat patroon ook nog eens bij de meeste nieuwe woontrends. De visgraat vloer is terug van weggeweest en helemaal hot!

Tip: voorheen was het enorm lastig om de visgraat vloer zelf te leggen. Tegenwoordig zijn er speciale vloeren verkrijgbaar die ook door een handige doe-het-zelver gelegd kunnen worden. Vraag om advies aan een medewerker van een winkel of webshop en leg jouw visgraat vloer voortaan helemaal zelf!

 

2.De laminaatvloer

 

De laminaatvloer kan uiteraard niet ontbreken in dit lijstje. Laminaat staat al jaren aan de ultieme top als het gaat om vloerentrends. Laminaat kent niet alleen talloze voordelen, maar is ook nog eens gemakkelijk zelf te leggen. Daarnaast past deze vloer bij vrijwel elk interieur. Natuurlijk zien we in 2019 ook weer nieuwe trends op het gebied van laminaatvloeren. Wij hebben de beste trends voor jou op een rijtje gezet:

 

  • Lichte laminaatvloeren zijn ook het aankomende jaar enorm populair. Vooral de trend rondom white wash vloeren blijft de aankomende jaren onwijs populair in ons land. Deze past perfect bij de huidige woontrends en is door de neutrale look met vrijwel elk interieur te combineren.

  • Laminaat met extra structuur zal het aankomende jaar steeds vaker gezien worden in de Nederlandse woningen. Deze vloeren zijn vrijwel niet te onderscheiden van de traditionele houten vloer, maar profiteren wel van de voordelen van de gewone laminaatvloer.

  • Kleurverschil: 2019 staat in het teken van kleurverschil. Door het gebruik van verschillende kleuren en dessins maak jij het interieur zeer spannend en sfeervol. Vooral de laminaatvloer met eiken dessin past perfect binnen deze trend. Deze heeft van zich zelf al verschillende kleurdieptes, waardoor je het interieur in één klap sfeervoller maakt.

3. PVC vloeren winnen terrein

PVC vloeren zijn de afgelopen jaren steeds populairder geworden en ook in 2019 winnen ze aan terrein. Ze complimenteren voornamelijk de botanische vloertrend, waarbij de zogenaamde ‘Urban Jungle’ een belangrijke rol speelt. Het gebruik van natuurlijke elementen in huis is zeer belangrijk het aankomende jaar. Combineer groen met stoere en natuurlijke materialen, zoals hout, bamboe of aardewerk. Met een mooie PVC vloer maak jij het geheel helemaal af!