stylingtips huis

Om je huis helemaal eigen te maken, is het leuk om je huis zelf te stylen. Je kunt dan zelf kiezen wat je wel en niet wilt hebben in huis en waar je alles wilt neerzetten. Om je huis goed te stylen, is het belangrijk dat je voor het meubilair genoeg ruimte vrijhoudt. Als je een hoekbank wilt is het belangrijk om goed te kijken of deze goed past in huis en of je genoeg ruimte hebt, zodat je om de bank heen kunt lopen. Om kale muren op te vullen is het leuk om kunst op te hangen. Zorg ervoor dat je de kunst die je gaat ophangen leuk vindt en dat deze op de juiste hoogte hangt. Hang de kunst vooral niet op aan de hand van de hoogte van de kamer. Als je bijvoorbeeld een hoog plafond hebt, moet je de kunst ook erg hoog ophangen. Zorg ervoor dat je de kunst op ooghoogte ophangt. 

Een persoonlijke touch geven aan je huis

Om je helemaal goed thuis te kunnen voelen is het belangrijk om een persoonlijke touch toe te voegen aan je huis. Houd je bijvoorbeeld erg van bloemen, zorg er dan voor dat je mooie bloemen hebt in huis. Bedenk wel altijd van te voren wat je persoonlijke stijl is. Hierdoor is het een stuk makkelijker om een eigen touch te geven aan je inrichting. Het gebruiken van spullen die je vroeger gebruikte is ook erg leuk. Zo kun je bijvoorbeeld een hoed of tas, die je vroeger droeg, ophangen in je huis als decoratie. Hierdoor kan je meer persoonlijkheid toevoegen aan je inrichting. Ook voor mensen die jou al lang kennen is dit erg leuk, als deze langskomen en spullen herkennen die je vroeger veel gebruikte. Het hoeven niet alleen spullen van jezelf te zijn. Je kan bijvoorbeeld ook de oude eettafel van je oma opknappen en weer gebruiken.

Populaire stijlen

Als je gaat verbouwen in huis, dan is er keuze uit heel veel verschillende soorten woonstijlen. Tegenwoordig zie je in steeds meer woningen dat er gebruik wordt gemaakt van zwarte stalen deuren en andere zwarte elementen in huis. Dit is de industriële stijl. Deze stijl komt uit New York, waar ze oude fabrieken zijn gaan ombouwen tot appartementen. Hierin werden dus veel metalen, stalen, beton, hout en bakstenen materialen gebruikt. Ben je meer op zoek naar een exotische inrichting, dan is de bohemian stijl misschien wel iets voor jou. In deze stijl wordt er veel gebruik gemaakt van kleuren, stijlen en patronen. Hierin wordt er veel gebruik gemaakt van vloerkleden, textiel met verschillende prints, kralen en franjes en rotan manden aan de muur.

Welke stijl past bij jou?

Iedereen heeft een andere smaak. Hierom zijn er dus ook veel verschillende stijlen waaruit je kunt kiezen. Om er zeker van te zijn dat je een goede stijl kiest, is het aan te raden om advies te vragen bij een gespecialiseerd bedrijf. Zo krijg je een beter beeld bij de verschillende stijl en wat je allemaal graag zou willen in huis. Het is natuurlijk ook mogelijk om een beetje je eigen stijl te creëren. Kijk naar wat je leuk vindt en probeer om deze verschillende elementen samen te voegen in een nieuwe stijl. Zo weet je zeker dat je de goede huisstijl hebt gekozen.