Een prettige leefomgeving voor iedereen!

Wonen en leven in een fijne omgeving is wat iedereen wil. Wellicht woon je in mooi huis en heb je een goed contact met je buren maar mis je toch nog wat. De buurt zelf is misschien wat saai. Gelukkig is hier wat aan te doen. Met passend straatmeubilair wordt de sfeer vanzelf beter en oogt het geheel meteen gezelliger.

Niet alleen palen en parkeerbeugels

Veel mensen denken bij straatmeubilair aan echte “straatdingen” zoals palen en parkeerbeugels. Uiteraard behoort dit ook tot straatmeubilair. Als je de buurt gaat opknappen ben je echter op zoek naar wat andere zaken. Bloembakken met daarin kleurrijke bloemen maken het geheel meteen een stuk vrolijker. Daar naast zou een mooie parkbank gezet kunnen worden. Wellicht is dit ook nog eens bevorderlijk voor de sociale contacten in de buurt. Misschien is het mogelijk een aanvraag in te dienen bij de gemeente en gaan ze over tot plaatsing. Een mooie buurt is natuurlijk een prachtig visitekaartje voor de gemeente. Het loont de moeite om een soort inloopavond te organiseren voor de buurtbewoners. Hier kan iedereen zijn of haar stem laten horen en alle wensen kunnen worden bekeken. Op deze manier knappen jullie in gezamenlijk overleg de buurt op.

Ook afvalbakken zijn belangrijk

Afvalbakken moeten zeker niet onderschat worden. Er moet genoeg “aanbod” zijn zodat men aangespoord wordt het afval in de daarvoor behorende bak te doen. Rommel op straat is een grote ergernis voor vele mensen. Als er plannen zijn om de buurt op te knappen denk dan ook eens na over de afvalbakken. Tegenwoordig zijn er modieuze afvalbakken te verkrijgen. Een passende bak voor jouw buurt vinden is niet moeilijk.

Ook kleinere klussen hebben een positieve invloed

Nette voortuinen en schone voorgevels geven de buurt een frisse uitstraling. Als iedereen hier aan mee werkt is het resultaat groot. Je zou dit zelf kunnen doen maar het is ook mogelijk om deze klus uit handen te geven. Periodiek onderhoud is belangrijk.