De gemiddelde levensduur van een cv-ketel is 12 tot 15 jaar. Na deze periode zul je merken dat je vaker last krijg van storingen en defecten, en dat je cv-ketel minder goed werkt. Dan weet je dat het tijd is om de ketel te vervangen. Maar ook wanneer je ketel nog niet aan zijn einde is, kan het soms toch voordelig zijn om de cv-ketel te vervangen. Waarom dat is, en wat de voordelen van een nieuwe cv zijn, lees je in deze blog!

Een nieuwe cv-ketel installeren: wanneer?

Er zijn enkele gevallen wanneer het verstandig is om een nieuwe cv-ketel te laten installeren:

  • De ketel heeft de maximale levensduur van 12 tot 15 jaar bereikt: hierdoor krijg je vaker last van storingen en defecten. De reparatiekosten lopen daardoor snel op; alleen al daarom is het vervangen van de cv soms goedkoper.
  • Je energierekening loopt op, en dat komt niet door de gestegen gasprijs: door de jaren heen verliest je cv-ketel vermogen. Hierdoor moet er meer gestookt worden om de woning op temperatuur te houden. Je zult merken dat je energierekening hierdoor oploopt.
  • Je hebt een ouder type cv-ketel: wist je dat het erg voordelig kan zijn om je oudere type cv-ketel te vervangen door een nieuw model, zelfs wanneer deze de maximale levensduur niet bereikt heeft? Nieuwe ketels maken gebruik van de nieuwste technieken en werkt daardoor een stuk efficiënter, waardoor je energierekening daalt.  

 Wat zijn de voordelen van een nieuwe cv-ketel?

Een nieuwe cv-ketel brengt vele voordelen met zich mee. Volgens Cvketel-gids.nl is het grootste voordeel van een nieuwe cv-ketel dat je bespaart op je energierekening. Nieuwe ketels werken via de nieuwste technieken en zijn zuinig en efficiënt. 

Je hoeft niet zoveel meer te stoken om je woning op temperatuur te krijgen en te houden. Zo bespaar je op je energierekening. Zo verhoogt je wooncomfort!

Daarnaast wordt ook je woning met een nieuwe cv-ketel meer waard. Een nieuwe ketel heeft vaak een beter energielabel.