De hal is het visitekaartje van je huis, en toch is het vaak de laatste ruimte in huis die we aanpakken na een verhuizing. Het voorjaar geeft weer frisse energie voor een make-over van de hal, en daarbij zou de kapstok bovenaan het lijstje moeten staan! Hier lees je waarom en vind je leuke tips voor de kapstok als warm welkom in je entree.

Een nette hal

De kapstok is onmisbaar in je hal. We hebben immers allemaal jassen, shawls en tassen die op de grond of op de trap niet lang mooi blijven. Tip: berg winterjassen in de zomer op een andere plek op, en andersom, zodat de hal niet overvol raakt. Een nette wandkapstok maakt je hal rustig, gezellig en uitnodigend. Bovendien hoef je voor een verjaardag of feestje geen grote opruimactie te houden om plaats te maken voor de jassen van gasten.

De kapstok: een echte sfeermaker

Thuiskomen begint in de hal! Een gezellige entree maakt dat je meteen de dag achter je laat en met nieuwe energie van je avondje thuis kunt genieten. Een kapstok kan verrassend veel doen met de sfeer in de hal, want er bestaan tegenwoordig ontelbaar veel leuke modellen met een decoratief element náást de functionele kant. Wat denk je bijvoorbeeld van een rijtje Amsterdamse huisjes boven je jassen, of een groep rennende paarden in abstracte vorm? Een kapstok kan zo artistiek zijn dat je bijna vergeet er je jas aan op te hangen…

Een entree zonder hal

Sommige woningen hebben geen echte hal, bijvoorbeeld wanneer je zó de woonkamer inloopt in een stads appartementje. Ook in dit geval speelt de kapstok een belangrijke rol in de entree van je huis. Je kunt er namelijk een scheiding mee creëren tussen de voordeur en je leefruimte. Zelfs in een klein appartement kan het lonen een groot kledingrek te kiezen of een staande kapstok, in plaats van een compacte wandmodel. Je maakt er een echte entree van door bijvoorbeeld ook de deur en een stukje van de muur in een andere kleur te schilderen, en een deel van de vloer een andere bedekking te geven.

Welkom!

Komen je gasten vaak door de achterdeur binnen? Ook daar kun je een entree creëren met een leuke kapstok aan de wand! Met de grote fantasie van de designers van nu vormt de wandkapstok een hele leuke decoratie in je hal, woonkamer of bijkeuken.