Er zijn veel manieren om vieze geurtjes uit je stofzuiger te krijgen. In dit artikel leer je hoe je de vieze geur uit je stofzuiger kunt halen door het filter schoon te maken, en nog andere handige tips

Vieze geurtjes in je stofzuiger? Dit kun je er aan doen.

Als je stofzuiger ruikt naar vuil, dan is het tijd om het te reinigen. Er zijn een aantal dingen die je kunt doen om vieze geurtjes uit je stofzuiger te verwijderen:

  • Verwijder het vuil dat in de stofzuigerzak zit. Dit kan helpen om de geur van vuil te verminderen als het vuil in contact komt met lucht.
  • Reinig de filters van je stofzuiger. Als de filters niet schoon zijn, kan dit ervoor zorgen dat er een vieze geur ontstaat.
  • Maak de buitenkant van de stofzuiger schoon. Als er stof en vuil op de buitenkant van de stofzuiger zitten, kan dit ook een vieze geur veroorzaken.

Vervang je geurstaafjes iedere maand.

Hoe vieze geurtjes uit stofzuiger verwijderen?

Zoals je wel weet, kan een stofzuiger snel vies ruiken. Dit komt omdat het apparaat dagelijks veel vuil en stof opzuigt. Gelukkig is het niet moeilijk om de geur uit je stofzuiger te krijgen. 

Als eerste moet je ervoor zorgen dat je stofzuigerzak leeg is. Een volle zak geeft namelijk meer geur af dan een lege zak. Vervang de zak dus regelmatig, minimaal iedere maand.

Daarnaast is het belangrijk om de filters van je stofzuiger schoon te houden. De filter kan namelijk verstopt raken door vuil en stof, waardoor er geen lucht doorheen kan worden getrokken. Dit kan ervoor zorgen dat de geur blijft hangen in je stofzuiger. Controleer daarom

Vervang je stofzuigerzak niet te laat.

Vervang je stofzuigerzak niet te laat, wanneer je stofzuigerzak vol is, moet je deze zo snel mogelijk vervangen. Als je dit niet doet, dan zal de stofzuiger minder goed werken en kan er zelfs een geurtje ontstaan. .

Zuig geen etensresten op met je stofzuiger.

Zuig geen etensresten op met je stofzuiger. Het is niet hygi├źnisch en het kan je stofzuiger verstoppen.

Wanneer je stofzuigt, komen er etensresten in de stofzuiger terecht. Deze resten gaan rotten en geven een vieze geur af. Het is dus belangrijk om deze resten regelmatig uit te kuisen. Doe dit door de stofzuigerzak te vervangen of door de stofzuiger te ontdoen van alle etensresten.