In een land waar de molen zo’n beetje centraal staat is de houten molenaarstrap natuurlijk onmisbaar. Uiteraard is de trap niet alleen maar bedoeld voor het gebruik in een molen. Bij Van Eldik Ladders worden deze ladders verkocht aan klanten voor zeer uiteenlopende doeleinde. Dat komt door de veelzijdigheid van de trap. Hij is makkelijk hanteerbaar, neemt niet veel ruimte in beslag en is zeer decoratief.

De losse steile trap

Het kenmerk van een molenaarstrap is dat hij steil geplaatst wordt. Deze trap kun je gebruiken als het een vaste trap is. Daarvoor gebruik je de accessoires waar we je verderop meer over vertellen. Maar wist je dat er ook een losse variant van bestaat. Deze trap plaats je wanneer je hem nodig hebt. Ben je klaar dan haak je hem los en bergt hem eenvoudig op. Dat bespaart je veel ruimte.

Bepaal je eigen look

De trappen worden geleverd in onbehandeld beuken- of grenenhout. Doordat het niet behandeld is kun je hem dus eenvoudig voorzien van een mooi kleurtje. Pas de zijkanten, ook wel de steilen genoemd, van je trap dus zelf aan bij je eigen omgeving. Het is ook mogelijk om de trap te oliën. Dat zorgt voor een mooie warme look.

Accessoires

Om de trap veilig te gebruiken zijn er handige accessoires te verkrijgen. Denk bijvoorbeeld aan stalen bevestigingstangen. Deze stangen zijn verkrijgbaar in staal en met een zwarte coating. Deze stangen bevestig je aan de onderkant van je verdieping. Met een set haken, die ook verkrijgbaar zijn in zwart en staal kleur, haak je de trap simpel vast. Hierdoor staat hij lekker stevig en kan echt niet meer onderuitglijden. Naast deze haken is er ook een leuning verkrijgbaar. Deze leuning voor de molenaarstrap is zowel aan de linkerkant als rechterkant te plaatsen. Hiermee loop je veilig de trap op.

Lengte van de trappen

De molenaarstrap is verkrijgbaar in diverse maten. Deze maten gaan van 6 tot en met 18 treden. Bij iedere extra trede gaat de ladder 20 centimeter omhoog.  Dit wordt ook wel de opgang genoemd of optrede. De langste molenaarstrap gaat tot 18 treden. Dat betekent dat de langste trap daarmee een afstand van meer dan 3 en een halve meter kan overbruggen. 

Van Eldik Ladders molenaarstrap kopen

Bij Van Eldik Ladders hebben we meer dan honderd jaar ervaring met ladders en trappen. Dat betekent dat we jou altijd het beste advies geven. Advies over welke trap het meest geschikt is voor jouw situatie. We kunnen je altijd helpen en zelfs maatwerk bieden. Heb je speciale wensen omdat je huis uniek is? Dan denken we mee over de juiste oplossing als het gaat om je nieuwe trap. We kunnen zelf aanpassingen doen in onze eigen werkplaats. Benieuwd? Bel ons dan komen we met een leuk idee voor je.