Als je je gereedschap nodig hebt is het vaak een hele klus om alles te vinden, vooral als je dit niet geordend hebt. Door het gereedschap te sorteren kun je sneller beginnen met je klus en raak je dingen niet meer zo snel kwijt. Wij geven je een paar tips die je kunnen helpen bij het ordenen van je gereedschap.

Hou alles bij elkaar

Door alles in één ruimte bij elkaar te bewaren, hou je het overzicht. Zo weet je dat als je opzoek bent naar iets specifieks je altijd in bijvoorbeeld de garage of de schuur moet kijken. Je kan je gereedschap het beste in een hoek in een van deze ruimtes plaatsen, zodat het niet in de weg ligt als mensen ergens anders bij willen. Daarnaast moet het buiten bereik van kinderen zijn, omdat dit gevaarlijk kan zijn. Het is vaak handig om alles op een tafel, een werkbank of in een wandkast te plaatsen.

Hang het op

Als je gebruik maakt van zo een tafel of wandkast kun je daar gemakkelijk spullen boven hangen. Zo kun je bijvoorbeeld je tangen en moersleutels met wat schroeven of haakjes ophangen. Deze kun je dan op volgorde van maat plaatsen, zodat je meer overzicht hebt als je wilt gaan beginnen met een klus en als je opzoek bent naar een bepaalde maat.  Ook je Hamers en schroevendraaiers kun je eventueel aan de wand bevestigen, dit is een gemakkelijke manier op je gereedschap op te bergen en het is helemaal niet duur.

Gebruik een gereedschapswagen

Een gereedschapswagen is ideaal voor iemand die vaak klust. Je kan hier veel spullen in kwijt die anders gemakkelijk zoekraken zoals spijkers en schroeven. Ook hierin is er ruimte voor schroevendraaiers, tangen en moersleutels dit is dus handig voor als je je gereedschap opgeborgen wil hebben. Daarnaast hebben veel van deze koffers wieltjes waardoor je er niet elke keer mee hoeft te lopen sjouwen. Als je kinderen in huis hebt is het ook veel handiger om hiervan gebruik te maken, zodat alles veilig opgeborgen zit en kinderen zich er niet aan kunnen bezeren.