waaorm werken in de logistiek

De logistiek beleeft in Nederland een periode van bloei. Dit heeft tot gevolg dat de banen in deze sector voor het oprapen liggen. Maar wat mag je van werken in de logistiek verwachten? Om te beginnen, is logistiek meer dan transport van A naar B. Logistiek is een traject dat begint bij de aankoop van grondstoffen en dat eindigt wanneer het eindproduct bij de klant is bezorgd. Waarom het aanbod aan vacatures in dit vakgebied zo divers is? Dat heeft onder andere te maken met de grote variatie aan processen die erbij komen kijken, variërend van organisatie en planning tot uitvoer en transport. Bestel je bijvoorbeeld huishoudelijke artikelen, meubels of kleding in een webshop? Om die spullen bij jou thuis te bezorgen, komt een compleet logistiek proces kijken. Maar alles dat te pas komt bij het doen van online aankopen, is lang niet het enige voorbeeld van logistiek werk. De bedrijven en branches waar je aan de slag kunt zijn namelijk net zo divers.

Ben jij op zoek naar een dynamische logistiek medewerker vacature? Lees dan snel verder, want in dit artikel belichten we de werkzaamheden en verantwoordelijkheden van de logistiek medewerker. 

Wat zijn de werkzaamheden van een logistiek medewerker?

De werkzaamheden van een logistiek medewerker verschillen per branche en per bedrijf. Over het algemeen heeft een logistiek medewerker de volgende taken: 

• Producten verpakken voor verzending;

• Orders verzendklaar maken;

• Goederen verplaatsen en opslaan, al dan niet met heftruck;

• Kwaliteitscontrole, controle van producten en orders;

• Orde houden in het magazijn;

• Inventariseren van voorraden;

• Sorteren van producten;

• Retouren verwerken;

• Laden en lossen;

• Digitale processen;

• Administratieve werkzaamheden;

• Logistieke processen monitoren.

Waar en met wie werkt een logistiek medewerker samen?

Als logistiek medewerker werk je voornamelijk in distributiecentra en magazijnen. Je kunt hierbij denken aan de distributiecentra en magazijnen van supermarkten, webshops, groothandels en winkelketens. Ook in de bouwtechniek, bij transportbedrijven en postorderbedrijven zijn logistiek medewerkers te vinden. Overal waar goederen opgeslagen en/of verzonden worden, werken deze professionals. Ben je benieuwd met wie je als logistiek medewerker samenwerkt? In deze functie werk je in een divers team. Op de werkvloer heb je onder andere van doen met supply chain managers, logistiek managers, heftruckchauffeurs, vrachtwagenchauffeurs, expediteurs en administratief medewerkers. Natuurlijk verschilt het per bedrijf waar de logistiek medewerker werkzaam is. Bij kleinere bedrijven kan die meer verantwoordelijkheden krijgen en eventuele deelfuncties invullen. Bij grote bedrijven werken logistiek medewerkers in grotere teams.

Werken als logistiek medewerker

Ben je op zoek naar logistiek medewerker vacatures? Die vind je bij een full service uitzendbureau in Noord-Holland met vestigingen in Zwaag en Heerhugowaard. In deze functie ben je voornamelijk verantwoordelijk voor de coördinatie en organisatie van logistieke opdrachten. Daarbij houd je je onder andere bezig met het juiste verloop van de levering en de verzending van artikelen. Ook maak je producten gereed voor transport en zorg je ervoor dat het magazijn geordend is. Verder is het als logistiek medewerker belangrijk dat je gestructureerd kunt werken en goed kunt coördineren. Is dit de baan die naadloos aansluit op jouw wensen? Bekijk dan gauw het vacature-aanbod van de veelzijdige uitzendorganisatie. Grote kans dat jij binnenkort aan de slag gaat in de logistieke sector!