prefab kelder prijslijst

Bouw je een nieuw huis, een aanbouw of bedrijfsruimte en wil je graag extra ruimte creëren voor een slaapkamer, een kantoor, een werkkamer, een fitnessruimte of wil je ruimte maken voor een warmtepomp? Maak je droom waar en kies voor een prefab betonnen kelder.

Voordelen Prefab kelder

Prefab kelders zijn een ideale oplossing als je bij een nieuwbouwhuis snel extra ruimte wil creëren. Een dergelijke kelder kan met gemak in één dag worden geplaatst en de ruimte kan ook gebruikt worden voor andere doeleinden. Bovendien is een prefab kelder waterdicht en er hoeft geen extra fundering aan te pas te komen. Daarvoor is de vloerplaat in principe genoeg.

Een kelderbak is waterdicht omdat er geen naden zijn. Tijdens de fabricatie is een betere betonsamenstelling mogelijk en betere controle op een correcte uitvoering. In de fabriek is er geen sprake van storende factoren zoals regen, verontreiniging, felle zon e.d.

Isolatie

In welke mate een kelderbak wordt geïsoleerd hangt af van de voorkeurs toepassing van de kelder. Bedenk in ieder geval dat een kelder zonder isolatie een sterk risico geeft op condensproblemen. Als je een aangename klimaatbeheersing wil in de kelder omdat je de ruimte wil gebruiken als kantoor, speelkamer of opslagruimte, is het van belang dat de kelder goed verwarmd en geïsoleerd wordt. Als je er een zwembadje in wil leggen, dan zorgt isolatie ervoor dat de warmte van het water langer behouden blijft. Zorg bij voorkeur dat de buitenwanden van de kelder goed geïsoleerd zijn zodat de kou niet binnenkomt.

Wordt de kelder bestemd als wijnkelder of opslag voor provisie, dan is isolatie van de kelderwanden in principe niet nodig. De lage en constante temperatuur van het grondwater en de kelderwanden is vrij gunstig voor wijn en provisie.

Perimeter isolatie

Isolatie die aan de buitenkant van de kelder wordt toegepast, wordt ook wel perimeter-isolatie genoemd. De voordelen hiervan zijn:

  • Het binnenklimaat van de kelder is beter omdat de temperatuur van de keldervloer en de wanden hoger zijn.
  • Er is betere voorkoming van condensatie en schimmelvorming.
  • Bij perimeterisolatie profiteer je van meer binnenruimte aangezien de isolatie wordt toegepast aan de buitenzijde.
  • Besparing op de energierekening

Ventilatie

Om een kelder volledig geschikt te maken als verblijfsruimte is goede ventilatie essentieel! Let op de volgende uitgangspunten:

  • Geen beluchting of ontluchting via kruipruimtes.
  • Zorg voor extra ventilatie als je vermoedt dat er te weinig afvoer plaatsvindt
  • Zorg voor een afvoerpunt waar voldoende luchtstroming is.
  • Maak scheiding aan in de aanvoer- en afvoerpunten, meestal in de kelderwanden tegenover elkaar en aan de bovenkant van de kelderwand ( de aan- en afvoer naar buiten is dan het kortst)

Ben je benieuwd of een prefab kelder past binnen je budget? Vraag dan een prefab kelder prijslijst aan en informeer over de mogelijke toepassingen.