Er zijn verschillende redenen waarom mensen overstappen naar een andere energieleverancier. Ook voor jou kan dit switchen zeker de moeite waard zijn. Wil je weten waar je het precies voor moet doen? Lees dan snel verder!

1. Je kunt behoorlijk wat geld besparen door over te stappen

Geld is nog altijd de belangrijkste reden waarom mensen overstappen op een andere energieleverancier. Een gemiddeld huishouden kan door te switchen al snel € 50,- besparen, maar vaak loopt dit op tot wel enkele honderden euro’s op jaarbasis. Wees dus geen dief van je eigen portemonnee, maar ga energie vergelijken en kom zo uit bij de beste aanbieder. Veel leveranciers komen trouwens met allerlei interessante en aantrekkelijke aanbiedingen, waardoor je overstap nog meer loont.

2. Niet tevreden over je huidige energieleverancier? Geen probleem, er zijn genoeg anderen

Heb je een stroomstoring of klopt je energierekening niet? Dan neem je natuurlijk direct contact op met je energieleverancier. Maar wat nu als deze niet thuis geeft, je klacht niet serieus neemt of bij problemen niet met goede oplossingen komt? Maak je geen zorgen, dan kies je gewoon voor een leverancier die wel klantvriendelijk is!

3. Gaan voor groene energie

Zeker als je het milieu erg belangrijk vindt zal je je huis het liefst van groene stroom willen voorzien. Op deze manier draag je bij aan een flinke vermindering van de CO2-uitstoot. Je kunt zelfs kiezen voor groene energie die uitsluitend uit Nederland zelf afkomstig is. Deze energie hoeft minder ver getransporteerd te worden, waardoor je ook hiermee milieuvriendelijk bezig bent.

4. Zet je tarieven voor energie vast

Bij verschillende energieleveranciers kun je je stroomtarieven voor een bepaalde tijd vastzetten. Zo weet je altijd hoe veel je moet betalen voor je energie, zelfs als de stroomprijzen omhoog gaan. Je komt dan niet voor verrassingen te staan en weet precies waar je aan toe bent.

5. Je kunt ieder jaar opnieuw switchen en dus besparen

Energieleveranciers doen er alles aan om jou als klant binnen te halen en daarom bieden ze je allerlei voordelen wanneer je een contract bij hen afsluit. Het mooie voor jou als consument is dat je ieder jaar opnieuw van hun voordelen kunt profiteren. Via internet kun je ieder jaar switchen van energieleverancier en dus besparen op je stroomrekening. Ieder jaar pak je zo een mooi winstje.

6. Overstappen van energieleverancier is eenvoudiger dan je denkt!

Veel mensen denken ten onrechte dat het switchen naar een andere energieleverancier veel tijd en moeite kost en laten het daarom maar zitten. Met de opkomst van vele sites voor energie vergelijken is het echter gemakkelijker dan je zou denken. Vul je gegevens zoals je adres, verbruik en huidige leverancier in en voor je het weet rollen de beste deals over je scherm. Vervolgens kun je heel eenvoudig, snel en bovendien kosteloos overstappen, gewoon via de vergelijkingssite. Bijkomend voordeel is dat je via een dergelijke site doorgaans een betere deal krijgt dan wanneer je je nieuwe contract rechtstreeks bij de leverancier afsluit.