Wanneer je komende zomer heerlijk in het zonnetje wilt zitten, dien je wel eerst een terras aan te leggen. Een stijlvol terras wordt voornamelijk bepaald door de gebruikte terrastegels. Meestal is er een keuze uit twee soorten terrastegels: natuursteen tegels en keramische tegels. Hieronder vallen dan weer allerlei soorten terrastegels met een bepaalde look of materiaal. Op de website van Totaaltegel kun je de vele aangeboden terrastegels bekijken. We beschrijven hier 5 van de meest trendy terrastegels.

1. leisteen terrastegels

Leisteen is een natuursteen tegel en bestaat uit verschillende lagen kleisteen, die jarenlang onder hoge druk op elkaar zijn geperst en hierdoor zijn versteend. De tegel bestaat uit verschillende soorten natuurlijk klei, wat kleurverschillen kan geven, maar dat is ook juist de charme van natuursteen.

2. Houtlook terrastegels

Houtlook terrastegels zijn keramische tegels die in de oven zijn gebakken. Het motief van de houtlook terrastegel doet niet onder voor een echte houten vloerplank. Vaak is zelfs de houtnerf in de tegel nog te voelen. Het grote voordeel van deze tegels is, dat je hiermee een volledige houtlook vloer kunt creëren, maar geen last hebt van de nadelen van een houten vloer. Zo zullen houtlook terrastegels niet verkleuren en is de vloer krasvrij.

3. Travertin terrastegels

Ook travertin is van oorsprong een natuursteen tegel, maar er zijn ook keramische tegels met een travertin look. Travertin valt onder het kalkgesteente en heeft kleurschakelingen van heel licht tot crème en goudgeel. Kenmerk van travertin is dat hij voorzien is van minuscule kleine gaatjes. Dit zijn de poriën van het gesteente en geven deze terrastegel een geheel eigen en robuuste uitstraling.

4. Betonlook terrastegels

Het is mogelijk om je terras aan te leggen van echte betontegels, maar betontegels zijn best wel kwetsbaar, doordat ze gemakkelijk scheuren en ze zijn niet bestand tegen chemische producten en vetten. Een oplossing is dan om betonlook terrastegels te leggen. Deze keramische terrastegels zijn slijtvast en zijn te verkrijgen in allerlei soorten betonkleuren, van zeer donkergrijs tot licht grijs.

5. Hardsteen terrastegels

Hardsteen terrastegels zijn van natuursteen en hebben veelal een grijsblauwe kleur. Hardsteen terrastegels hebben een prachtige structuur en vaak zijn er nog de schelpjes en fossielen in zichtbaar. Hardsteen is zeer duurzaam en is daarom uitstekend te gebruiken voor het terras.