aanhangwagen met laadklep

Een laadklep vind je aan de achterkant van een aanhangwagen. Een laadklep zorgt ervoor dat het in en uitladen van zware dingen veel makkelijker wordt. Vaak is het een hydraulische laadklep. Een hydraulische kan je bedienen met een knop of afstandsbediening. Ook kan je met een laadklep bijvoorbeeld gemakkelijk een grasmaaier op een aanhangwagen rijden. 

Aluminium laadklep

Laadkleppen worden vaak gemaakt van aluminum. Dit komt omdat het een sterk materiaal is maar toch ook nog licht is. Daarom is dit het ideale materiaal. Maar wanneer er hele zware dingen op een laadklep moeten staan is de laadklep gemaakt van staal want dit is  een sterker en robuuster materiaal.

Gesloten aanhangwagen

Gesloten aanhangwagens is een van de types die vaak beschikken over een laadklep. Een dichte aanhanger met laadklep wordt meestal gebruikt bij het vervoeren van objecten waar voorzichtig mee gedaan moet worden en beslist niet nat mogen worden. Hoge gesloten aanhangwagens met een oprijklep  worden vaak gebruikt om bijvoorbeeld motoren mee vervoeren. Ook zijn deze uitermate geschikt voor verhuis klussen.
Een hoge gesloten aanhangwagen wordt ook vaak gebruikt voor vakanties, je kan er namelijk gemakkelijk twee motoren in kwijt plus extra bagage. Aanhangwagendirect.nl heeft iedere gesloten aanhangwagen geschikt voor iedere vakantie

Aanhangwagen met hydraulische laadklep

Sommige aanhangwagens hebben een handmatige laadklep je alleen in zijn volledige lengte in één keer naar beneden kan klappen. Maar er zijn ook hydraulische laadkleppen die je met een knopje kan bedienen. Hydraulische laadkleppen kan je ter hoogte van de laadbak stil zetten waardoor gemakkelijk dingen kan uitladen en rustig op de grond kan zetten. 

Machinetransporters

Een ander type aanhangwagen die beschikt over een laadklep is de machinetransporter. Dit zijn open aanhangwagens met een klep aan de achterkant. Machinetransporters zijn grote aanhangwagens die vaak een hoog laadvermogen hebben. Het laadvermogen van een machinetransporter begint bij 1500 kg. Ook zijn deze aanhangwagens vaak tandem of tridem as zodat ze zware machines aan kunnen.

Hang & sluitwerk

Het goed sluiten van een laadklep is natuurlijk heel belangrijk. Anders heeft het natuurlijk geen zin dat je je kostbare lading in een gesloten aanhanger aan het vervoeren bent en de laadklep valt open. Om een laadklep goed te kunnen sluiten is er hang en sluitwerk. In gesloten aanhangwagens zitten ingebouwde sloten voor het vastzetten van de laadklep. Bij machinetransporters is dat anders. Er zitten sluitingen aan de zijkant bevestigd.

Oprijhoek laadklep

 Voor een laadklep is de oprijhoek erg belangrijk. Wanneer de oprijhoek hoog is kan je bijvoorbeeld niet zomaar een lage grasmaaier op de aanhangwagen rijden. Dus hoe lager de oprijhoek is hoe makkelijker je machines etcetera op of in de aanhanger kan rijden. Nu zijn er ook machinetransporters die nog een beetje extra kunnen zakken waardoor de oprijhoek meer wordt verkleind.