voordelig verbouwen

Aangezien de huizenprijzen nog steeds aan het stijgen zijn en daar, ondanks de Corona crisis, lijkt nog geen einde aan te komen. Veel mensen kiezen daarom tegenwoordig eerder voor het verbouwen van hun huis, dan voor de aanschaf van een nieuw huis. Uiteraard kun je dat zo duur maken als je zelf wil, maar kun je ook op een hoop zaken geld besparen. Wij geven je tips hoe je dat doet.

Maak een planning van de verbouwing

Maak allereerst een goede planning. Zet daarbij op een rijtje wat er allemaal gedaan moet worden en vermeld daarbij wat het budget hiervoor is en hoeveel tijd je denkt dat het project in beslag neemt? Als je een professioneel moet inschakelen voor een klus, vraag dan verschillende offertes op waar je uit kunt kiezen. Vraag daarnaast of er onderdelen van die verbouwing zijn die je zelf kunt doen, en waar je dus geld op kunt besparen.

Vraag meerdere offertes op

Het voordeel van het opvragen van meerdere offertes is dat je een duidelijk beeld krijgt van de prijzen, wat het makkelijker onderhandelen maakt. Doordat er veel concurrentie op de markt is, kunnen de prijzen voor hetzelfde project behoorlijk uiteen lopen, tot wel 40% verschil. Kortom, vergelijken loont en de eenvoudigste manier om dit te doen is door meerdere offertes op te vragen.

Probeer te recyclen

Vaak is de aanschaf van materialen een hoge uitgavenpost bij een verbouwing. Door bepaalde materialen opnieuw te gebruiken, kun je daar flink op besparen. Denk hierbij aan balken, planken en deuren. Vaak zijn ze na een lichte schuurbeurt, en misschien een likje Sikkens buitenverf, weer als nieuw en kunnen ze er weer jaren tegen. Als je toch nieuwe materialen moet kopen, kun je deze het beste deze via de aannemer kopen die de verbouwing gaat doen. Hij koopt het een stuk goedkoper via een groothandel in.

Subsidies voor verduurzamen woning

Als je je woning gaat verduurzamen, dan kom je waarschijnlijk in aanmerking voor een of meerdere subsidies. Aangezien de regering bepaalde doelen heeft gesteld aan het verduurzamen van Nederland is daar geld voor vrijgemaakt. Er zijn landelijke subsidies, maar ook regionale. Je kunt daar online genoeg informatie over vinden. Grote kans dat je op deze manier goedkoper je huis kunt verduurzamen, en hiermee ook nog eens de waarde van je woning verhoogt.

Zet alles zwart op wit

Mocht je een aannemer, of ander specialist gaan inhuren, zorg dan dat alle afspraken zwart op wit staan. Zo weten jullie allebei waar je aan toe bent en als het misgaat heb je iets om op terug te vallen. Let daarnaast op wie je inhuurt, er zijn ongelofelijk veel klusbedrijven en sommige bieden hun diensten tegen erg lage prijzen aan. Helaas betekent goedkoop vaak duurkoop en met de verkeerde aannemer, kan een project veel langer duren en veel meer gaan kosten.