puincontainer

Ben je druk aan het verbouwen of de tuin op de schop aan het nemen? Dan zal je vast merken dat hier een hoop afval door veroorzaakt wordt. In dat geval kan een afvalcontainer huren een goede oplossing zijn. De container wordt bij je huis geplaatst, waardoor je makkelijk je afval kwijt kunt. Er zijn verschillende soorten containers beschikbaar die geschikt zijn voor diverse afvalsoorten. Twijfel je of een afvalcontainer huren voor jouw verbouwing een goed idee is? Lees dan verder voor meer informatie over de voordelen en de beschikbare containers.

Voordelen van een afvalcontainer huren

Wanneer je een afvalcontainer huurt, wordt deze bij je woning neergezet. Hierdoor kun je het afval dat ontstaat tijdens een verbouwing of het werk in de tuin meteen opruimen. Als de container vol is, wordt deze weer voor je opgehaald. De afvoer van het afval wordt voor jou geregeld. Je hoeft dus niet steeds naar de milieustraat te rijden, waardoor je geen busjes hoeft te regelen en niet onnodig veel tijd kwijt bent aan het op en neer rijden. Dit scheelt ook benzinekosten, zodat je buiten het betalen van de afvalcontainer geen extra kosten hoeft te maken.

De verschillende afvalcontainers

Het is belangrijk om de juiste container te kiezen zodat je niet tegen problemen aanloopt. Om je te helpen hebben we de verschillende soorten op een rij gezet:

  • Bouwafval: Wanneer je veel verschillende soorten afval hebt, kun je het beste een container voor bouwafval huren zodat je geen tijd hoeft te verspillen aan het sorteren van vuil. Deze container is geschikt voor grofvuil, kunststof, puin, hout, glas, metaal, papier, gips, isolatie, tapijt, laminaat, doorzichtige golfplaten, een klein percentage zand, inboedel, apparatuur en kleding.
  • Sloopafval: Een container voor sloopafval is geschikt voor afval dat vrijkomt tijdens het verbouwen, zoals puin, sloophout, meubilair, metaal, kunststof, glas en wat zand.
  • Puin: Deze container is geschikt wanneer je enkel puinafval hebt, zoals bakstenen, tegels, dakpannen, keramiek en betonresten.
  • Hout: Bijna alle soorten hout mogen afgevoerd worden in een container voor houtafval, waaronder hardboard, spaanplaat, geschilderd hout, kozijnen of hout met spijkers erin.
  • Tuinafval: Groenafval uit de tuin mag in deze container, zoals bladeren, boomstronken, struiken, takken, gras en wat grond.
  • Grondafval: In de overige containers mag maar 5% grondafval. Wil je meer grond afvoeren? Huur dan een container voor grondafval, zoals zand, tuinaarde, graszoden of schone grond van particulieren.
  • Asbestafval: Wil je van asbest af? Dan heb je een container nodig die hiervoor geschikt is. Let echter wel op of je de hoeveelheid asbest zelf veilig kan verwijderen of hier iemand voor moet inschakelen.

Zelf een afvalcontainer huren

Wanneer je aan het verbouwen bent, kan een afvalcontainer ontzettend handig zijn. Via www.rodebak.nl kun je eenvoudig een afvalcontainer huren om bij jouw woning te laten plaatsen. Je kunt kiezen uit de verschillende soorten containers in afmetingen van 4, 6 en 10 m┬│. Wanneer de container vol is, wordt deze weer voor je opgehaald zodat je van het afval verlost bent. Zo kun jij je aandacht besteden aan het verbouwen!