staand toilet

Als je er even bij stilstaat, is het bijna niet voor te stellen hoe zeer de wereld het afgelopen jaar wel niet is veranderd. De plotselinge opkomst van het coronavirus heeft ervoor gezorgd dat niets nog vanzelfsprekend is en de manier waarop mensen leven, werken en met elkaar omgaan is dan ook volledig veranderd. 

Waar je voorheen met plezier naar je werk ging, is thuiswerken de nieuwe norm geworden.  Het onderhouden van sociale contacten dient tot een minimum te worden beperkt en waar je voorheen wekelijks met vrienden afspraak in de kroeg, mag je vandaag de dag nog slechts een persoon in huis ontvangen.

Zoveel mogelijk thuis blijven is de nieuwe regel en als je dan toch de deur uitgaat, moet er sprake zijn van het doen van noodzakelijke boodschappen, aan werk gerelateerde verplichtingen of andere noodgevallen. Daar buiten is het dagelijks leven vervallen tot binnen blijven en zo min mogelijk andere personen zien. 

Aanpassingen en veranderingen in huis maken het thuis blijven comfortabeler 

Het mag duidelijk zijn dat al deze omstandigheden een behoorlijke uitdaging vormen. Een beperkte bewegingsvrijheid en gelimiteerde sociale contacten gaan namelijk in tegen datgene wat we gewend zijn. Het samenkomen met andere mensen, met name in een gesloten omgeving, is bijna taboe geworden in deze nieuwe werkelijkheid waaraan een ieder goed- of kwaadschiks aan moet geloven.

Een van de weinige voordelen aan al deze nieuwe, aan het coronavirus gelieerde maatregelen en restricties, is dat je stiekem behoorlijk wat geld overhoudt in je portemonnee. Je hoeft niet langer dagelijks naar je werk, waardoor je transport- en parkeerkosten kunt besparen. Buiten de deur lunchen is ook niet langer een optie en de wekelijkse uitstapjes met vrienden zijn inmiddels ook al maanden geleden. Tel daarbij nog de geannuleerde vakanties en een verminderd uitgavenpatroon vanwege de gesloten winkels bij op, en je houdt iedere maand al snel een aanzienlijk bedrag over, wat je voorheen ongemerkt uitgaf als onderdeel van je dagelijkse lasten.

Met je spaargeld plan je de nodige verbeteringen in huis

Om er zeker van te zijn dat je dit onvoorziene spaargeld op een zo goed mogelijke wijze weet te besteden, heb je ervoor gekozen om thuis de nodige moderniseringen door te voeren. Aangezien je noodgedwongen behoorlijk wat meer tijd in huis doorbrengt dan dat je voorheen gewend was, kun je er beter zeker van zijn dat je ook wat meer comfort hebt, door de nodige veranderingen door te voeren.

Zo heb je gedurende de afgelopen maanden de woonkamer onder handen genomen. De muren zijn voorzien van een nieuwe laag verf om alles er een stuk frisser uit te laten zien en door het installeren van nieuwe led spots in het plafond, heb je de ruimte ook een stuk lichter gemaakt. Met de aanschaf van het nodige nieuwe meubilair heb je je er vervolgens van verzekerd dat de nieuwe woonkamer van een complete make over is voorzien en niet meer van de oude versie te herkennen is. 

Na de woonkamer is nu het toilet aan de beurt

Beetje bij beetje wil je ook de rest van je woning vernieuwen. Als eerste wil je aan de slag met de benedenverdieping. Je hebt al wel de nodige ideeën over hoe je de gang en de keuken wilt aanpassen, maar je wilt eerst met het toilet aan de slag. Daar is de afgelopen dertig jaar niks meer aan gebeurd en het is daarom ook hoog tijd om deze eens goed onder handen te nemen. 

Je wilt de antieke tegelwanden vervangen door een lichtere muur en ook het toilet zelf is dringend aan vervanging toe. Deze is vooralsnog achter in de ruimte aan de muur bevestigd en je wilt door de installatie van een staand toilet een meer moderne ruimte creëren. Ook de bijna antiek wasbak is dringend aan vervanging toe en hiervoor heb je een mooie natuurstenen toilettafel in gedachten.

De voordelen van een staand toilet ten opzichte van een hangende versie

Een staand toilet is makkelijk te installeren en biedt de nodige voordelen ten opzichte van een aan de muur bevestigde versie. Je wilt immers voorkomen dat een aan de muur bevestigd toilet met de loop der tijd los raakt en vervangen moet worden. Bovendien is het gebruiksgemak van een staand toilet groter dan dat van een hangend toilet. Het zal daarom dan ook geen verrassing zijn dat de meeste mensen vandaag de dag de voorkeur geven aan een staand toilet in plaats van een hangend toilet.