Je hebt een leuk huis en ook nog eens een grote tuin die vraagt om een leuke aankleding. Wat zijn dan de mogelijkheden om jouw tuin niet meer een jungle te laten lijken, maar een sfeervolle plek?

Natuurlijk

Je kunt met je tuin de natuur zoveel mogelijk betrekken, maar dan zonder een chaos van planten die overal groeien. Kies natuurlijke elementen (zoals losse grote stenen of planten) naast een mooi looppad welke naar de schuur en/of schuttingdeur gaat. Maak daarbij een vijver met vissen voor een mooie indruk. Ook grote planken kan je gebruiken voor een mooie natuurlijke indruk.

Modern

Wellicht ben jij meer van modern. Hierin kan je erg veel richtingen op: je kunt bijvoorbeeld mooie subtiele stenen of betonnen muurtjes maken waarin je planten plaatst en je in plaats van gras laat groeien, de tuin betegelt. Hier kan je natuurlijk ook weer allerlei stoere dingen plaatsen zoals betonnen bankjes of stoelen wat natuurlijk de uitstraling van jouw moderne tuin voltooid. Bekijk ook eens de mogelijkheden op betondingen.nl om je te laten inspireren.

Vintage

Je kunt terug in de tijd door diverse vintage meubels in je tuin te zetten, zoals je bijvoorbeeld kent van de Franse cafe’s. Met de oude metalen vormgeving zet je een prachtige uitstraling neer. Plaats daarbij een leuke kleine lantaarnpaal om ook de verlichting in deze stijl in de tuin door te zetten. Ook hier zijn er veel mogelijkheden.

Landelijk

De landelijke stijl kenmerkt zich door het gebruik van warme tinten en een robuuste uitstraling. Daarbij is hout natuurlijk het belangrijkste materiaal om deze uitstraling te geven. Haal een prachtige houten tuinset en kleed deze aan met leuke kussens en accessoires om jouw tuin erg gezellig te maken.

Slimme verlichting

De verlichting in de tuin is ook een belangrijk element, kies iets wat bij de stijl van de tuin past. Daarnaast kan je kijken naar slimme verlichting welke gebruik maken van sensors. Zo heb je altijd verlichting welke tijdens de donkere dagen aangaat en jij makkelijk de tuin kunt overzien. Ook hierin vind je vele designs en mogelijkheden die jij wellicht wel aanspreken.