Een terras in de tuin, vlonder aan het water of mooie vloer voor je balkon: met vlonderplanken kun je alle kanten op. Maar wat zijn de beste vlonderplanken om te gebruiken?

Er zijn veel soorten vlonderplanken verkrijgbaar: van verschillende houtsoorten tot composiet. Maar vlonderplanken die eigenlijk altijd kunnen zijn hardhouten vlonderplanken. Hiermee maak je een mooie en duurzame houten vlonder op elke plek.

Vlonder aan het water

Aan het water is het fijn om een mooi terras te hebben. Want wat is er mooier en rustgevender dan over het water uitkijken? En als je een boot hebt, is het ook nog eens nuttig om een goede steiger te hebben om aan te leggen. Voor een vlonder aan het water zijn hardhouten vlonderplanken heel geschikt. Ze hebben een lange levensduur en kunnen goed tegen vocht. Als onderconstructie kunt u gebruikmaken van hardhouten funderingspaaltjes en hardhouten onderliggers. Zo weet u zeker dat u een stevige en duurzame vlonder legt.

Vlonder in de tuin

Bij een terras in de tuin denkt men vaak aan stenen tegels. Maar het is ook mogelijk om een vlonder in je tuin te leggen. Dit is niet moeilijk en vooral hardhouten vlonderplanken zorgen dan voor een terras met een warme uitstraling. In de tuin is het vaak voldoende om de hardhouten planken op onderliggers te bevestigen. Tenzij er veel hoogteverschil is, dan zijn ook hardhouten funderingspaaltjes aan te raden.

Vlonder op het balkon

Een balkon heeft vaak een vloer van steen of beton. Met hardhouten vlonderplanken creƫer je eenvoudig een mooi balkonterras met een warme uitstraling. Hier zijn vaak alleen hardhouten onderliggers nodig om de planken op vast te maken.

Duurzaamheid en onderhoud

Hardhouten vlonderplanken zijn van nature al heel duurzaam en hebben in principe geen onderhoud nodig. Het is wel goed om te weten, dat de kleur van het hout dan gaat vergrijzen. Dit komt door weersinvloeden zoals regen en zonlicht. Het verkleuren van het hout zal waarschijnlijk minder snel gaan als de planken op een balkon gelegd worden, omdat ze dan in een beschutte omgeving liggen.

De vergrijzing betekent niet dat de kwaliteit van het hout slecht is en heeft geen invloed op de duurzaamheid. Maar misschien vind je het niet zo mooi. Er zijn dan verschillende onderhoudsproducten die ervoor zorgen dat de originele, warme kleur behouden blijft. De leverancier van de vlonderplanken kan je hierover informeren. Op de website VlonderPlankenWinkel.nl vind je ook een ruim assortiment hardhouten vlonderplanken, bevestigingsmateriaal en onderhoudsproducten.