Klussen: het is voor velen van ons al niet de meest favoriete bezigheid, en al zeker niet als het tijdens de winter gedaan moet worden! Natuurlijk kunnen de verbouwingen of herstellingen van de woning of voorzieningen in en rondom het huis niet altijd zomaar even wachten. Het is dan ook belangrijk dat er wel degelijk wordt geklust!

De vraag is natuurlijk hoe je jezelf beter kan beschermen tegen de koude en barre omstandigheden als je in de winter klust, zeker als dat buiten moet gebeuren. Het volgende overzicht geeft enkele handige tips die je op weg kunnen helpen om veiliger, efficiënter, en vooral warmer kunnen werken!

Benodigdheden tijdens het klussen in de winter

1. Een goede bouwlamp

Eerst en vooral is het belangrijk een kwalitatieve bouwlamp te gebruiken tijdens het werk, zeker als het al donker is en je gevaarlijke werken moet uitvoeren. Denk hierbij aan het wegruimen van puin, of werk waarbij je over een oneffen vloer heen en weer moet lopen. Een bouwlamp (verkrijgbaar bij Gereedschapcentrum) is speciaal afgestemd op dergelijke situaties, en zal het werken zoveel aangenamer maken door de nabije omgeving te verlichten. Vaak zelfs zonder dat je daarvoor je handen nodig hebt, bijvoorbeeld omdat de lamp op een helm staat!

2. Stevige laarzen

Natuurlijk is niet enkel het donker een bemoeilijkende omstandigheid tijdens de winter – ook de koude is dat! Als je je voeten wil beschermen tegen ijs, ijskoud water, of zelfs nagels en ander klein gevaarlijk spul dat op de grond ligt, dan is het belangrijk stevig schoeisel te dragen. Er bestaan talloze soorten laarzen die niet enkel goed isolerend zijn, maar ook nog eens uit stevig rubber bestaan. Op die manier ben je zowel tegen de koude als tegen scherpe nagels of glas beschermd!

3. Handschoenen

Tenslotte is het vanzelfsprekend een goed idee warme handschoenen te dragen. Natuurlijk moeten het er ook zijn die je kan gebruiken om veilig en aangenaam mee te werken. Heel wat specialisten bieden handschoenen aan die veel bewegingsvrijheid bieden tijdens het werken, maar toch erg verwarmend zijn. Dit is bijvoorbeeld erg handig als je buiten in de koude aan een auto moet werken. Dat gaat niet enkel beter met dergelijke handschoenen, het is ook een heel stuk aangenamer, efficiënter én veiliger!