TL balken zijn vooral in bedrijven een bekend lichtproduct welke in veelvoud in het plafond worden geplaatst om zo goed mogelijk de kantooromgeving te verlichten. Tegenwoordig is verlichting een stuk beter en efficienter. Wanneer je kiest voor LED TL verlichting heb je ook diverse voordelen boven de oude TL verlichting.

Duurzaam

TL verlichting is een oude techniek die bedoeld was om energie te besparen en toch genoeg lichtopbrengst te geven. Echter neemt de LED techniek de besparing nog een stap verder: waar de oude TL verlichting tot ongeveer 10.000-20.000 branduren meegaat, kan de LED verlichting tot maar liefst 50.000 branduren mee, een significant verschil dus. Als je gaat investeren in verlichting op kantoor is deze LED verlichting dus een zeer goede keuze. Denk er wel aan om oude armaturen te vervangen door LED TL armatuur, hierdoor zullen de lampen langer meegaan.

Welk type armatuur?

Wanneer je gaat kijken naar een LED oplossing en je daarbij de armaturen moet vervangen is het belangrijk om te kijken naar de types. Waar wil je verlichting plaatsen: binnen of buiten met diverse weersomstandigheden? Wanneer je buiten verlichting aanpast, is het belangrijk om te kijken naar de waterbestendigheid en duurzaamheid van het armatuur. Dit wordt met een certicifering aangegeven bij de productinformatie. IP20 is de meest eenvoudige variant, deze armaturen kun je alleen binnen gebruiken. IP44 is al een sterkere uitvoering welke tegen stoten kan en spatwaterdicht is. De IP65 heeft de beste bescherming tegen stof en water, geschikt voor buiten dus.

Verschillen verlichting

Wanneer je kiest voor nieuwe LED verlichting is het ook belangrijk om te kijken naar het vermogen van de lampen en welke uitstraling je ze wilt hebben. Vaak kan je kiezen tussen warmwit of juist koel. Wanneer je kijkt naar vermogen is het niet alleen belangrijk om te kijken naar het wattage maar ook wat de lichtsterkte is in lumen. Dit bepaalt hoe goed de omgeving verlicht wordt. Wanneer je een kleinere ruimte hoeft te verlichten is een lager vermogen meer dan voldoende. Bedenk daarbij ook welke lengte het meest praktisch is om te plaatsen.