Een zeurende vrouw, kinderen die constant aandacht van je vragen, je werk.. het hoort er allemaal bij als hardwerkende man. Als man zit je al snel in de sleur van verplichtingen en verantwoordelijkheden waar je vaak niet op zit te wachten. Wil je je weer even helemaal man voelen, je kunnen terugtrekken in je eigen ruimte? Dan is een ware Man Cave dé oplossing voor jou.

Wat is een Mancave?

Een mancave is een plek waar mannen hun hobby kunnen beoefenen, zonder gestoord te worden door vrouw en/of kinderen! Vaak is dit een zolderkamertje of garage, maar het gebruik van een blokhut of tuinhuis wordt steeds populairder.

Niet iedereen heeft thuis een extra kamer ter beschikking die ingericht kan worden tot mancave. Door een blokhut of tuinhuis achter in de tuin te plaatsen creëer je toch een plek waar jij als man zijnde helemaal tot rust kan komen. Er zijn hierin tal van mogelijkheden, neem bijvoorbeeld een een kijkje bij de tuinhuizen van Blokhutwinkel.nl en laat je inspireren!

Je eigen man cave bouwen, hoe doe ik dat?

Je kunt er natuurlijk voor kiezen zelf hout te halen bij de bouwmarkt en vervolgens een blokhut in elkaar te timmeren. Heb je twee linkerhanden of gewoonweg de tijd niet om aan zo’n project te beginnen? Je kunt tegenwoordig kant-en-klare blokhutten en tuinhuizen kopen die je zelf in elkaar kunt zetten, of kunt laten monteren door een professional.

Zodra de man cave er staat begint voor velen het leuke werk: het inrichten! Wat er allemaal in moet staan hangt natuurlijk af van het doel waarvoor je de ruimte wil gebruiken. Dit kan o.a. zijn om te klussen, sporten, chillen of de mancave in te richten als kroeg waar je gezellig met je vrienden in alle rust een biertje kan doen! Kies in alle gevallen voor eenheid. Bepaal vooraf de indeling, kies de kleuren voor op de muur, kleed de ruimte aan met toffe accessoires en het juiste meubilair. Het hoeft niet altijd duur te zijn, ga op zoek naar meubels uit kringloopwinkels of via Marktplaats. Ben je heel creatief dan kun je natuurlijk ook een heleboel zelf maken, denk hier bijvoorbeeld aan een zelfgemaakte bar met barkrukken die je goedkoop hebt opgepikt via een veiling of Marktplaats!