Als je gaat verhuizen, moet je veel regelen. Ben je bang dat je iets vergeet te regelen voor je verhuizing? Gebruik dan de checklist verhuizen op deze pagina om jouw verhuizing goed voor te bereiden. Alle punten op deze checklist zijn relevant in de voorbereiding van jouw verhuizing.

Een datum plannen

Voor je iets gaat regelen voor je verhuizing, bepaal je wanneer je wil starten met verhuizen. Je kunt een weekend inplannen om te verhuizen, maar je kunt ook een dag vrij nemen van je werk en doordeweeks verhuizen. Heb je de datum vastgelegd, dan kun je andere zaken voor je verhuizing gaan regelen.

Vervoer regelen voor de verhuizing

Heb je geen auto of is je auto te klein om jouw grote meubels te verhuizen? Dan regel je vervoer voor de verhuizing. Je kunt een verhuisbedrijf met grote verhuisbus inhuren, maar je kunt jouw verhuizing ook zelf regelen door een klein busje te huren. Zo kun je verhuizen met de Meubeltaxi, door van hen een verhuisbusje te huren.

Verhuisdozen kopen

Als je de datum van je verhuizing bepaald hebt en vervoer hebt geregeld, kun je beginnen met inpakken. Heb je nog verhuisdozen op zolder, in de schuur of in de kelder liggen? Dan kun je deze gebruiken. Heb je geen verhuisdozen, dan moet je deze kopen. Wij raden je aan speciale verhuisdozen aan te schaffen en geen standaard kartonnen dozen, want verhuisdozen zijn extra stevig.

Grote meubels demonteren

Je kunt jouw verhuizing voorbereiden door enkele grote meubels alvast te demonteren. Doe dit wel alleen bij de meubels die je kunt missen tot de verhuizing, zoals bijvoorbeeld het bureau op de studeerkamer en de tuinmeubelset.

Spullen inpakken

Het is handig om zo veel mogelijk in te pakken voor de dag van de verhuizing aanbreekt. Je begint met het inpakken van spullen die je eigenlijk bijna nooit gebruikt, zoals bijvoorbeeld de spullen die in de schuur, op de zolder, in de kelder of in de garage staan. Vervolgens pak je steeds meer spullen in, waaronder kleding, speelgoed en keukengerei. Alleen de spullen die je tot net voor de verhuizing nog nodig hebt, pak je nog niet in.