haardhout

Een haard of kachel is ontzettend gezellig, zeker in de winter. Samen met familie en vrienden beleef je onvergetelijke momenten rondom de haard. Om warmte en sfeer te creëren wil je gebruikmaken van het beste soort haardhout. Maar wat is de beste soort? En waar moet je op letten? In deze blog geven we antwoord op al je vragen.

Belangrijke zaken om op te letten

Het is verstandig om te letten op een aantal belangrijke zaken. Zo kun je het beste schoon en droog hout gebruiken. Dat is het minst belastend voor het milieu. En voor je buren, die op die manier geen rookoverlast zullen ervaren. De vochtigheidsgraad van het hout mag maximaal 25 procent zijn. Gebruik geen populierenhout, naaldbomenhout of tropisch hardhout. Ventileer goed voor een maximaal rendement.

Beste soort haardhout

De beste soort haardhout is afhankelijk van het type kachel dat je hebt. Ook jouw persoonlijke voorkeuren spelen een rol. Misschien houd je van een trage vlam. Of juist van een snelle. Wij adviseren je graag bij het maken van de juiste keuze. Daarom zetten we de verschillende houtsoorten voor je op een rijtje.

• Elzenhout: geschikt voor kleine en accumulerende kachels (ingebouwd in steen). Elzenhout is een zachte houtsoort die gemakkelijk en snel brandt.

• Berkenhout: ideaal voor kleine kachels. Deze zachte houtsoort brandt schoon en je krijgt gegarandeerd een mooie vlam.

• Essenhout: dit is een harde houtsoort die geschikt is voor middelgrote kachels. Essenhout brandt traag en geeft tegelijkertijd veel warmte af. Je geniet gegarandeerd van een prachtig vlammenspel.

• Eikenhout: geschikt voor grote kachels. Eikenhout brandt traag. Het is een harde houtsoort die veel warmte afgeeft. Je zult geen last hebben van rook.

• Haagbeuk: deze houtsoort is hard en wordt vaak gebruikt in grote kachels. Haagbeuk geeft een warme vlam en weinig rook.

Kwaliteit in huis halen


Ben je op zoek naar echt geschikt hout en wil je kwaliteit in huis halen? Tegen een scherpe prijs? Dan is haardhout kopen bij Berdihaardhout.nl een uitstekend idee. Je kiest in dat geval voor goedkoop en kwalitatief goed hout. Bovendien is het hout duurzaam gedroogd. Het is een mix van els, beuk, acacia, es, eik en berk. Leuk om te weten: Berdi Haardhout heeft het productieproces in eigen beheer.