Het bekleden van je gevel is eigenlijk gewoon een extra laag op de gevel aanbrengen. En er zijn ontzettend veel mogelijkheden op dit gebied. Wat deze mogelijkheden zijn lees je hier. 

Verschillende soorten gevelbekleding

Je kunt alle kanten op wanneer je er voor kiest je gevel te bekleden. Op deze gids staan er ontzettend veel beschreven. Hieronder staan er ook een aantal op een rijtje om een duidelijk beeld te schetsen. 

Steenstrips

Dit materiaal neemt weinig plaats in en kan snel worden aangebracht. Steenstrips lijken erg op echte bakstenen en wanneer een deskundige het aanbrengt, kun je vaak het verschil niet eens zien. Andere voordelen van steenstrips zijn dat het makkelijk te combineren valt met isolatie en dat het in ontzettend veel verschillende kleuren, materialen en vormen te verkrijgen is. 

Houten gevelbekleding

Houten gevels kunnen op bijna elke gevel aangebracht worden. Het materiaal van de gevel zelf is hierbij niet van belang. Daarnaast geeft hout een warme en unieke look aan je huis. Geen stuk hout is hetzelfde. Het is een duurzaam materiaal en isoleert ook nog een goed. Je hebt hierbij ook nog verschillende soorten waar je uit kunt kiezen. 

Aluminium gevelbekleding 

Aluminium gevelbekleding betekent dat op je bestaande gevel strakke, metalen gevelplaten worden geplaatst. Deze worden aan elkaar geklikt wat er voor zorgt dat er geen naden zichtbaar zijn. Het materiaal gaat ontzettend lang mee en geeft je woning een moderne uitstraling. 

Pvc gevelbekleding 

Pvc bestaat meestal uit kunststof panelen. Dit betekent dat er ontzettend veel mogelijk is op dit gebied. Het is relatief goedkoop en makkelijk te verkrijgen. Daarnaast is het een handig product omdat het zo licht is en ook is het brandveilig. 

Crepi gevel 

Wat is crepi? Dat is een hele goeie vraag. Crepi is namelijk niet een heel bekend product. Het is een sierpleister op basis van zand en cement en wordt niet alleen voor gevels gebruikt, maar kan ook binnenshuis gebruikt worden. Het is een effectieve manier om een gevel af te werken. Het is dus als het ware een manier van stucen. 

Hiernaast zijn er nog veel meer mogelijkheden op het gebied van gevelbekleding die allemaal hun eigen voor- en nadelen hebben.