Je tuin of terras geef je een persoonlijke touch als je een tuinmeubel zelf bouwt. Door zelf creatief aan de slag te gaan, voorkom je dat jouw terras een showroomuitstraling heeft. Je kiest zelf de materialen en kleuren en kunt je zelfgemaakte meubels aanpassen aan de wensen van je eigen situatie. De kans dat de buren op dezelfde loungeset komen te zitten als jij bestaat niet meer: met deze top 3 van zelfbouw tuinmeubelen creëer je beslist iets unieks!

De loungebank

Als je zelf tuinmeubelen bouwt, kun je dit zo makkelijk of ingewikkeld maken als je zelf wilt. In deze top 3 aan zelfbouw tuinmeubelen geef ik je dan ook geen bouwtekeningen of instructies: je mag het allemaal zelf weten. Op nummer 1 van de meest gemaakte tuinmeubelen staat nog altijd de loungebank: een lekkere hangplek waar je lekker met je gezin of met je vrienden zomeravonden beleeft, waar geen eind aan lijkt te komen. Veel gebruikte materialen zijn steigerhout of pallets, gecombineerd met dikke matraskussens, grote woonkussens of zelfgemaakte loungekussens waar je heerlijk in weg kunt zakken. Wees niet te benauwd voor felle en opvallende kleuren.

De picknicktafel

Op nummer 2 staat de picknicktafel. Als je eens rondkijkt op internet, kom je genoeg uitvoeringen tegen van picknicktafels die je zelf kunt bouwen. Van eenvoudige basic modellen tot tafels, die best wat doe-het-zelf ervaring vereisen: je komt het allemaal tegen. Het leuke van zelf bouwen is dat je de picknicktafel aan kunt passen aan het aantal mensen dat er meestal aan plaatsneemt: een intiem 2-zittertje of een groot model voor 8 of 10 personen: leef je uit.

De tuinkast

Op plaats 3 zetten we de zelfgebouwde tuinkast: een mooie ruime opbergplek waar je kussens of tuinstoelen in kunt stallen of een lekkere handige kast voor bij je buitenkeuken om servies, schalen, glazen en dergelijke in op te ruimen, zodat je die bij de hand hebt als je gezellig buiten eet of een buurtbarbecue organiseert. Deel de kast in naar je eigen wensen. Voor de leukste ideeën spiek je gewoon even bij een goed gesorteerde specialist online.  Daar doe je zeker wel wat inspiratie op en vind je waarschijnlijk ook nog genoeg leuks om direct te bestellen voor het terras van je dromen! Kom je er nou echt niet zelf aan uit. Bestel dan de leukste meubels online bij tuinmeubelen.nl.