Het verbouwen van een woning is ongetwijfeld een hele klus waar veel inzicht, kennis van zaken en degelijk materiaal voor nodig zijn. Een van de belangrijkste aspecten bij het renoveren van je huis is echter het opstellen van een plan. De eerste stap van het plan is uitmaken welke verbouwingen je wil laten doorvoeren, en hoe!

De eerste stap is ook de belangrijkste stap!

ALs je je woning wil gaan verbouwen, dan kan het eerst nogal overweldigend zijn om te beseffen hoeveel werk er precies bij komt kijken. De eerste stap – het vastleggen van de werkzaamheden die je wil gaan uitvoeren – legt de basis voor alle andere en verdient dan ook heel wat aandacht en energie. Op basis van de volgende vragen, die je jezelf én je eventuele partner kunt stellen, zal het ook veel gemakkelijker zijn om de juiste beslissingen te maken:

– Wat willen we laten verbouwen?

Eerst en vooral is het een goed idee om te bepalen wat je precies wil laten verbouwen, in samenspraak met je partner. Het kan altijd zijn dat er onenigheid bestaat over welke werkzaamheden je nu precies wil laten doorvoeren. Wil jij graag een nieuwe dakkapel laten bouwen maar lijkt dat voor je partner niet zo belangrijk? Duidelijkheid creëren en tot een compromis komen is van essentieel belang als je het beste uit je woning wil halen!

– Wat is het budget?

Daarbij loont het ook de moeite om een overzicht te creëren van het beschikbare budget voor de verbouwingen. Niet alleen geef je jezelf duidelijkheid over de mogelijkheden maar je vermijdt ook nog eens dat je door de renovatie in het rood komt te staan. Ook dit is een aspect dat het beste met je partner wordt besproken!

– Wat is de meerwaarde van de verbouwingen?

Ten slotte is het een goed idee om voor jezelf uit te maken wat de renovatie zal toevoegen aan de waarde van je woning. Een dakkapel draagt bijvoorbeeld niet alleen bij aan de look, feel en het comfort van je huis maar zorgt er ook nog eens voor dat je je woning later voor méér geld zal kunnen verkopen. Industriële kasten van Kokenenwonen.nl en nog veel ander meubilair, dragen zonder twijfel bij aan de waarde van je huis!