Klussen moet veilig gebeuren

Elke doe-het-zelver, maar vooral ook professionele bouwvakkers en mensen met een eigen klussenbedrijf, weten hou belangrijk het is om je veilig te kleden als je een klus uitvoert of met een verbouwing bezig bent. Afhankelijk van het soort werk dat je doet, kan de beschermende kleding verschillen. Zo kun je een helm dragen, een veiligheidsbril, gehoorbescherming of beschermende werkschoenen. Met name veiligheidsschoenen worden veel gedragen door mensen die in magazijnen of loodsen werken, of op een heftruck. Maar waarom zijn goede schoenen voor op je werk zo cruciaal?

Goede werkschoenen: waarom zijn ze zo belangrijk?

Met name als je in de bouw werkt, zijn kwalitatief sterke schoenen op de werkvloer of bouwplaats van groot belang. En wel om de volgende redenen:

1. Als er materiaal, bijvoorbeeld stenen, stalen buizen of hout – naar beneden valt, ben je als je sterke kisten draagt, altijd goed beschermd. Stalen neuzen in je schoenen voorkomen in die gevallen dat je je tenen kneust of breekt.
2. Stevige schoenen op de bouwplaats voorkomen dat jij , je collega’s of je werknemers op langere termijn door een verkeerde pasvorm of slechts kwaliteit schoenen last krijgen van de voeten. Een gemiddelde persoon maakt zo’n 8.000 stappen per dag,
en op de werkvloer is dit nog veel meer! Voetklachten en voetpijn komen dan ook vaak voor op het werk. Liefst 75 procent van de Nederlandse bevolking heeft dan ook wel eens last van zijn of haar voeten, zoals blaren, kneuzingen of last van knellingen in de tenen. Goed schoeisel kan dit soort ellende voorkomen.
3. Een kwalitatief sterke werkschoen is niet alleen veiliger en comfortabeler, maar gaat daarnaast ook een stuk langer mee dan schoenen van mindere kwaliteit. Op termijn scheelt dat uiteindelijk in de portemonnee, omdat je veel minder vaak nieuwe arbeidsschoenen hoeft aan de schaffen.

Kies voor de beste schoenen

De voordelen zijn dus zonneklaar: kiezen voor een kwalitatief goede werkschoen is van cruciaal belang. Ook al zijn ze wat duurder dan standaard schoenen, een goede schoen is veiliger, comfortabeler en op termijn voordeliger dan schoenen van mindere kwaliteit. Kies daarom voor de beste kwaliteit schoenen op de werkvloer. Want met je werkschoenen kun je maar beter geen loopje nemen!