Muren zijn vaak erg saai, waardoor het voor de sfeer binnen uw woning een slimme keuze kan zijn om de muur van een kleurtje te voorzien. U kunt er hierbij voor kiezen om de muren te verven, of om deze te behangen. Het voorheen aan het behangen van muren is dat u het behang relatief makkelijk kunt vervangen. U kunt het nieuwe behang over uw oude behang plakken of eerst het oude behang van uw muren verwijderen. Daarbij is online behang bestellen tegenwoordig dermate makkelijk, dat u er de deur niet meer voor uit hoeft te gaan. Houd er bij het bestellen van behang rekening mee dat er verschillende soorten behang worden aangeboden. Niet ieder type behang is geschikt voor bijvoorbeeld een vochtige ruimte als de badkamer of de keuken.

Verschillende soorten behang voor in huis

U kunt het behang op verschillende manieren gebruiken om meer sfeer in de ruimtes van uw woning te creëren. Denk bijvoorbeeld aan het gebruik van stroken behang, die u op gelijke afstand bij elkaar vandaan plakt. Door voor stroken behang te kiezen wordt uw muur niet te druk, maar is het kale van de muur vaak wel gebroken. Dit is ideaal voor muren in de woon- of slaapkamer van uw woning! Deze ruimtes wilt u immers niet te druk maken.

Voor kinderkamers kunt u voor verschillende soorten behang kiezen, die een bepaald thema hebben. Denk bijvoorbeeld aan behang in het thema prinsessen, het thema voetbal, enzovoorts. Naast behang kunt u in dit geval ook voor muurstickers kiezen! Het voordeel aan muurstickers is dat deze vaak net iets makkelijker te bevestigen zijn.

Behang maken van uw eigen foto’s

Tegenwoordig kunt u niet alleen kiezen voor standaardmodellen behang, maar kunt u ook behang laten maken van uw eigen foto’s. Kies uw mooiste foto uit en laat deze op het behang drukken. Zorg er hierbij wel voor dat u een foto heeft met een zeer hoge resolutie, om te voorkomen dat het behang wazige plekken bevat als dit gedrukt is. Eventueel kunt u een fotoshoot gebruiken om mooie foto’s te laten maken.