Staat u op het punt om uw huidige woning te verkopen? Laat vooraf een verkoopkeuring voor uw woning uitvoeren, zodat u een goed beeld krijgt van de sterke en zwakke punten van uw woning. Enigszins afhankelijk van de plek waar u woont kan het soms behoorlijk lastig zijn om uw woning te verkopen, doordat de woningmarkt in de afgelopen jaren flink verzwakt is. Mensen kiezen minder snel voor een hoge hypotheek, maar blijven liever nog even op de plek waar ze nu al wonen. Dit betekent dat de vraag naar woningen relatief klein is. Gelukkig kunt u er met simpele verbouwingen alles aan doen om de verkoop van uw woning te versnellen. Op basis van de zwakke punten uit de verkoopkeuring kunt u heel doelgericht voor verbeteringen zorgen.

Kleine verbouwingen in de badkamer

Een van de ruimtes die voor veel mensen erg belangrijk is voor de algehele uitstraling van een woning is de badkamer. U moet er zelf immers ook niet aan denken als u in een oudere, vieze badkamer moet douchen! Reden genoeg om de badkamer ietwat op te fleuren als u van plan bent om uw woning te verkopen. Er zijn verschillende hulpmiddelen die u hierbij kunnen helpen. Denk bijvoorbeeld aan het plaatsen van nieuwe tegels, het gebruik van een behangetje op de muren om het klaar van de muur te breken, enzovoorts. Ook kan het vervangen van kitranden in de badkamer al veel met de uitstraling van uw badkamer doen. Vieze, gele randen maken immers geen goede indruk.

Tip: zorg er bij een bezichtiging van uw woning altijd voor dat de woning netjes opgeruimd is en dat er geen dingen loszitten. Denk bijvoorbeeld aan een loshangend stopcontact of een lamp die niet goed vastzit. Dit kan mensen afschrikken!

Keukenrenovatie uit laten voeren

Naast de renovatie van uw badkamer kan ook een simpele renovatie van uw keuken helpen bij de verkoop van uw woning. Kies bijvoorbeeld voor het vervangen van uw huidige keukenkastdeurtjes, door nieuwe keukenfrontjes te gebruiken. Hiermee krijgt de keuken een heel nieuwe, eigentijdse uitstraling die u van een keuken in een moderne woning mag verwachten.