Heeft u momenteel last van een smerige rioollucht in uw woning? Lijkt het water in uw afvoer steeds moeizamer weg te stromen? Mogelijk heeft u in dat geval last van een lekkage in huis! Het is erg lastig om een lekkage zelf op te lossen, omdat veel woningbezitters niet over de juiste hulpmiddelen beschikken voor het oplossen van verstoppingen. Om te voorkomen dat u uw sanitaire voorzieningen straks helemaal niet meer kunt gebruiken is het raadzaam om tijdig de hulp van een loodgieter in te schakelen. Een loodgieter kan de afvoer onder een hoge druk doorspuiten, waarmee (beginnende) verstoppingen voor u worden verholpen.
Nog beter is het om verstoppingen in huis tegen te gaan! Ook voor het voorkomen van verstoppingen kunt u bij een loodgieter bij u in de buurt terecht. Wij spraken met een loodgieter uit Deinze, die ons meer vertelde over de mogelijkheden om een verstopte afvoer tegen te gaan.
Een verstopte afvoer in huis voorkomen
Deze loodgieter uit Deinze inschakelen om verstoppingen te voorkomen is een van de mogelijkheden die u heeft. De loodgieter zal uw afvoer doorspuiten om de beginnende verstoppingen in een vroeg stadium aan te pakken. In veel gevallen zullen de verstoppingen hiermee direct verholpen zijn, zodat deze niet uit kunnen groeien tot een serieuze verstopping in de afvoer. Het is raadzaam om dit in ieder geval eens per twee jaar te laten doen.
Naast het doorspuiten van de afvoer om beginnende verstoppingen te verhelpen kunt u nog meer stappen zetten. Hierbij is het belangrijk om het restafval uit de afvoer te weren. Maak bijvoorbeeld gebruik van een zeefje in de gootsteen en een filter in het putje van uw douche. Hiermee wordt een groot deel van het restafval wat richting de afvoer stroom al voor de afvoer tegengehouden.
Het ontstaan van verstoppingen
Een verstopte afvoer ontstaat op het moment dat er restafval in de afvoer terechtkomt en hier naar de bodem van de afvoer zakt. Het restafval kan hierbij niet langer worden meegevoerd door het afvoerwater, waardoor het restafval naar de bodem zal zakken. Eenmaal op de bodem is het restafval nauwelijks meer mee te voeren door het water in de afvoer, waardoor het begin van een afvoerverstopping