Voor veel mensen vormt een inbraak in huis een van de grootste nachtmerries. Bij een inbraak kunnen dierbare en waardevolle erfstukken uit uw woning worden onteigend en ontstaan daarbij geregeld gevaarlijke situaties. Inbrekers gebruiken in de laatste jaren namelijk steeds meer geweld om woningen binnen te dringen en bewoners ervan te weerhouden de hulp van omwonenden of de politie in te schakelen. Reden genoeg om uw woning op de juiste wijze te beveiligen! Om uw huisbeveiliging zo effectief mogelijk te laten zijn is het belangrijk om te weten hoe een inbreker te werk zal gaan bij een inbraak in uw woning. Een slotenmaker uit Kortrijk inschakelen kan hierbij handig zijn.

Een risicoanalyse van uw woning maken

Een slotenmaker kan uw woning doorlopen om de belangrijkste beveiligingsrisico’s in uw woning in kaart te brengen. Denk bijvoorbeeld aan een raam in de buurt van een regenpijp of een plat dak. Voor een inbreker is het relatief eenvoudig om via zo’n raam bij uw woning naar binnen te komen. U voorkomt een inbraak door het raam te voorzien van de juiste sloten en daarbij gebruik te maken van magneetcontacten of een bewegingssensor in de buurt van het raam.

Ook verouderde sloten kunnen het voor inbrekers gemakkelijk maken om uw woning binnen te dringen. Door de ervaring die een slotenmaker normaliter heeft opgebouwd kan een slotenmaker een goed beeld geven van de werkwijze van een inbreker in uw woning.

Zorg voor een passend beveiligingsplan

Op basis van de risicoanalyse die een slotenmaker van uw woning gemaakt heeft kan de slotenmaker voor een passend beveiligingsplan zorgen. Hierbij zorgt een slotenmaker voor een zeer doelgerichte en efficiënte beveiliging van uw woning. Juist het op maat laten samenstellen van een alarmsysteem maakt deze manier van werken zo krachtig ten opzichte van een systeem wat als standaardpakket bij een bouwmarkt wordt verkocht. In veel gevallen zal zo’n systeem namelijk niet aansluiten bij de beveiligingsrisico’s van uw woning, waardoor het systeem niet toereikend genoeg is.
Meer weten over het beveiligen van uw woning en het tegengaan van inbrekers? Informeer bij een slotenmaker in de buurt van uw woning.