Tot voor kort kozen we vooral voor lichte kleuren als het om wooninrichting ging. We waren de felle kleuren van de jaren ’70 en ’80 beu, en ook de zachte kleuren van de landelijke of traditionele stijlen verloren aan populariteit. Alles werd in het wit uitgevoerd: zowel muren, plafonds, vloeren en meubelen. Het gaf uiteindelijk een koele, zakelijke en soms ongezellige indruk. Is dat misschien de reden waarom zwart zo in populariteit stijgt? Zwart wordt niet langer beschouwd als een deprimerende of duistere kleur. Zwart zie je nu regelmatig verschijnen en het geeft een bijzondere look aan een kamer. Zwart laminaat past uitstekend in een loft-woning of een ultramoderne wooninrichting.

Zwart laminaat is met vele kleuren te combineren

Zwart laminaat is een ware eyecatcher in uw kamer. Zwart doet het heel goed in combinatie met koper- of goudkleur, wat van vele kleuren niet kan gezegd worden. Combineer je het met wit of licht grijs, dan krijg je een opvallend contrast. Witte of andere lichte kleuren maken een zwart oppervlak wat zachter zodat het niet te fel gaat overheersen. Zwart gaat uitstekend bij felle kleuren zoals oranje, blauw, rood of fluo groen. Deze kleuren worden extra benadrukt en worden blikvangers als ze naast zwart staan. Zwart laminaat staat ook goed bij naturel houten meubelen. Ook hiermee creƫer je een stijlvol contrast tussen enerzijds een strakke en anderzijds een warme uitstraling. Met zwart laminaat kun je dus gewoon nooit verkeerd doen. Het past bij vele materialen en kleuren.

Zwart laminaat is trendy

Laminaat is zowiezo al lang populair. Het is sterk en makkelijk te onderhouden. Het is aangenaam om op te lopen en warm aan de voeten. Het wordt zowel in de woonkamer, slaapkamer als speelkamer voor de kinderen gebruikt. Het zwarte laminaat geeft nog een extra cachet aan de kamer. Dankzij de houtstructuur in het laminaat behoudt dit zijn natuurlijke uitstraling en wordt de vloer geen saaie oppervlakte. Het staat bovendien stoer maar met een zekere charme. Het is duurzaam en sluit daarbij perfect aan bij de trend naar ecologisch verantwoord bouwen.

Durf te gaan voor zwart laminaat

De keuze voor zwart laminaat is misschien niet zo vanzelfsprekend. Maar probeer toch eens iets anders en ga voor zwart. Het is modern, stijlvol en straalt karakter uit. Als we de trends volgen, kunnen we gerust stellen dat zwart laminaat nog een hele tijd zal meegaan. Dus wees gerust: jouw zwarte vloer blijft nog een hele tijd in!