Het is weer tijd om lekker buiten te zitten. Na je werk nog een koud drankje drinken of in het weekend lekker barbecueën. Het liefst doe je dat natuurlijk in je eigen tuin op een fijn stuk terras. Maar tijdens de winter is het terras vaak een beetje verwaarloosd en daardoor kijk je nu waarschijnlijk tegen tegels met groene aanslag en onkruid aan.

Terras schoonmaken

Je terras schoonmaken is een intensieve klus. Zie je het al voor je dat je op je knieën over de grond kruipt om het onkruid te verwijderen? Liever niet dus. Als je na een werkdag thuis komt wil je natuurlijk meteen even neerploffen en de laatste zonnestralen van de dag meepakken. ’s Avonds heb je dan helemaal geen zin om nog hard te moeten werken in je tuin.

Hogedrukreiniging

Een hogedrukreiniger is het perfecte gereedschap om je terrastegels mee te reinigen. Maar deze heeft niet iedereen in de schuur staan. Het is dus een goed idee om hier professionals voor in te schakelen. Zij hebben goede apparatuur waarmee ze in een handomdraai je terras er weer als nieuw uit laten zien. En ze weten precies hoe ze met apparaten zoals een hogedrukreiniger om moeten gaan. Zo worden beschadigingen voorkomen. Naast je terrastegels kunnen ook houten vlonders, de schutting of oprit hiermee gereinigd worden.

De hogedrukspuit is een krachtig middel. Onder extreem hoge druk die door stoom in het apparaat wordt gecreëerd spuit het water door de spuitmond. Onkruid wordt hiermee gemakkelijk tussen de tegels uit gespoten en ander vuil en groene aanslag op de tegels verdwijnt ook. Door de kracht van de hogedrukspuit kan echter ook een deel van het zand tussen de voegen weggespoten worden. Na de schoonmaak moeten deze dus even opgevuld worden. Meestal wordt hier speciaal zand voor gebruikt, bekerzand, dat gewoon bij de bouwmarkt verkrijgbaar is. Als je dit uitstrooit en een beetje met een bezem verspreidt zakt het vanzelf in de voegen.

Laat het terras voor je reinigen

Pak je het terras nu even goed aan, of beter nog, laat je terras reinigen, dan zit je de rest van de zomer lekker ontspannen in je tuinstoel!