deuren

Hoe vind je de beste deuren voor jouw woning? Hoewel deuren vaak alleen als een functioneel onderdeel worden gezien van een huis, het is tegelijkertijd ook een sfeermaker binnen en buiten jouw huis. Als je namelijk voor een bepaalde uitstraling wilt gaan, dan is het natuurlijk belangrijk dat je buitendeuren (tuindeuren), binnendeuren, achterdeur en voordeur daar goed bij passen. Passende deuren zijn dus extreem belangrijk voor een woning! In dit blog geven we je een paar tips over hoe jij Passende deuren bij jouw huis kan vinden.

Een sfeer maker: deur met of zonder glas

Een van de populairste deuren op de woonmarkt zijn deuren met glazen. Passende deuren die glas bevatten geven een doorkijkje naar een andere kamer, wat voor sommige ruimtes erg prettig kan zijn. Denk hierbij aan de hal of de scheiding tussen woonkamer en keuken. Een binnendeur met glas zorgt daarnaast ook voor een open en luchtige sfeer in huis. Bovendien oogt een woonruimte hierdoor vaak nog groter dan het eigenlijk is. 

Vaak wordt er ook gekozen voor een deur met glas tussen de woonkamer en de tuin. Zo heb je altijd een mooi zicht op je achtertuin en lijkt het net alsof de natuur naar binnen gebracht wordt. Tuindeuren op maat kun je gemakkelijk verkrijgen. Meet zelf ook eerst de benodigde afmetingen en laat deze ook nog controleren door een expert. Zo weet je dat je de juiste afmetingen hebt. Tuindeuren op maat, maar wel goed gecontroleerd!

Let op de stijl van de deur

Passende deuren vinden betekent niet letterlijk alleen een deur vinden die de juiste afmetingen heeft. Tuindeuren op maat zijn sowieso prettig, maar het is natuurlijk ook belangrijk dat ze goed bij je woning passen. Sommige deurstijlen passen namelijk beter bij het ene interieurstijl dan de andere. Ben je zelf bijvoorbeeld fan van een donker, nostalgisch interieur? Industriƫle deuren passen perfect hierbij: deze zijn vaak zwart omlijnd en erg open. Vraag zelf om advies wanneer je een bouwmarkt bezoekt.