Renovatieplannen buitenkant huis: bereid je goed voor!

Als je van plan bent om je huis te renoveren, moet je – hoe handig je ook bent – een aantal zaken goed in het oog houden. Een goede voorbereiding van de renovatieklus is namelijk het halve werk. De renovatieklus van de buitenkant van je huis kan van alles zijn. Zoals een muur schilderen of pleisteren, het herstellen van een dakkapel, metselwerk, voegwerk, dakpannen vervangen, kozijnreparatie of het vrijmaken van een dichtgeslibde dakgoot. Bij dit soort klussen moet je zorgen dat je alle materialen die nodig zijn in huis hebt, zodat je de herstelwerkzaamheden goed kunt uitvoeren.

Zorg voor goede materialen en gereedschappen

Welke materialen en gereedschappen heb je zoals nodig als je je huis aan de buitenkant gaat renoveren? De belangrijkste accessoires staan hieronder op een rijtje. Lees de checklist goed door om te bepalen of je alles in huis hebt dat voor de renovatieklus nodig is!

1. Van groot belang is het huren of aanschaffen van een goede rolsteiger. Een verrolbare rolsteiger is vooral handig bij schilderprojecten en pleisterwerk, waarbij je als doe-het-zelver grote oppervlakten moet bestrijken. Bij kleinere of kortdurende klussen volstaat een goede, stabiele ladder.
2. Zorg voor voldoende handgereedschap, zoals kwasten, voegborden, voegspijkers, hamers en zagen en schuurpapier. Maar ook kitspuiten, elektrisch gereedschap of vijlen komen altijd van pas als het op renovatie aankomt.
3. Regel ruim op tijd accessoires en materialen. Denk hierbij aan bijvoorbeeld de benodigde dakpannen, cement, troffel, verf, tape. lijm, plakband, een betonmolen, waterpas, spijkers en schroeven en de eventueel benodigde metalen of houten onderdelen.
4. Wat veel mensen vergeten maar niet mag ontbreken, zijn geschikte reinigingsmiddelen. Schoonmaakmiddelen bij klussen, ook aan de buitenkant van je huis, zijn altijd nuttig. Mocht je namelijk knoeien, dan kun je het materiaal meteen goed schoonmaken en blijven er geen zichtbare vlekken, verf- of lijmresten achter.

Veel succes met het renoveren!

Als je zorgt dat je bovenstaande materialen en gereedschappen bij de hand hebt vóórdat je begint met de herstelwerkzaamheden, komt het helemaal goed met de beoogde renovatieklus. Denk hierbij vooral goed na over de keuze voor een rolsteiger of ladder. Voor grotere klussen is een steiger huren of aanschaffen absoluut noodzakelijk, zodat je geconcentreerd kunt werken. Bij kleinere klussen is een ladder veelal voldoende. Alvast veel succes gewenst met jouw renovatiewerkzaamheden!