kunststof deuren en kozijnen

Zijn de kozijnen van jouw huis aan vervanging toe? En twijfel je nog tussen kunststof- of hardhouten kozijnen? Dan is het verstandig je te buigen over de voor- en nadelen van beide types kozijnen, zodat je met die kennis uiteindelijk de juiste beslissing kan nemen. Kijk vooral welke kozijnen het beste bij je huis- en je portemonnee passen. Want de verschillende materialen verschillen ook in prijs. En  bedenk voor jezelf of een duurzame keuze wilt maken, of niet. 

Kunststof kozijnen zijn goedkoop

Als je niet al te veel geld wilt uitgeven aan je nieuwe kozijnen, zijn kunststof kozijnen een prima keuze. Deze bestaan uit verschillende soorten PVC profielen. Kunststof kozijnen zijn goedkoop in aanschaf en hebben niet veel onderhoud nodig. Ideaal, want het bespaart je veel verf en vrije tijd, die je jaarlijks aan het onderhoud moet besteden. Ook heb je in de loop der jaren geen last van houtrot. Mocht een kunststof kozijn beschadigen, dan is het wel minder makkelijk te herstellen.

Kiezen voor kunststof kozijnen is een duurzame keuze

Veel mensen willen investeren in duurzaamheid. Kunststof kozijnen passen daar heel goed in, omdat kunststof onderhoudsarm is, er hoeven geen bomen voor gekapt te worden en ze gaan jarenlang mee. Met je prijsbewuste keuze sla je dus eigenlijk drie vliegen in één klap. Je investering in een duurzame woning is én goedkoop en milieuvriendelijk. 

Kiezen voor houten kozijnen

Als je een ouder of wellicht zelfs monumentaal pand hebt, zal je waarschijnlijk liever voor houten kozijnen kiezen, omdat dat veel sfeervollere bij een oud pand. Het nadeel van  houten kozijnen is, dat het veel onderhoudt vergt en dat houten kozijnen duur zijn. Het is wellicht ook een idee om voor kunststof kozijnen met houtlook te gaan. Hierdoor creëer je toch een sfeervolle look en tegelijkertijd bent je voordelig uit. Dat is dubbel verdiend.