Werk jij in de bouw? Dan heb je vast en zeker regelmatig last van ongedierte. Op zich vrij logisch natuurlijk, want ongedierte hebben hier vrij spel. Daarnaast werk je als bouwvakker natuurlijk ook nog eens in de buitenlucht. Hierdoor is de kans al een stuk groter dat jij te maken krijgt met ongedierte. Dit maakt het des te vervelender. Heb jij ook regelmatig last van ongedierte op de bouw? Dan is het de hoogste tijd actie te ondernemen!

Laat geen rommel slingeren

Ongedierte komt vaak voor op plekken met veel rommel. En op de meeste bouwplaatsen is behoorlijk wat rommel aanwezig. Daarbij komt dat jij als bouwvakker vast weleens etensresten laat slingeren. Ruim je deze nooit op? Dan is de kans natuurlijk groot dat er binnenkort ongedierte opduikt op de bouwplaats. In dat geval krijg je waarschijnlijk vooral te maken met muizen en ratten. Liggen er regelmatig etensresten? Dan blijft dit ongedierte vaak in de buurt van de bouwplaats. Zij hoeven zo immers weinig moeite te doen om aan hun eten te komen.

Ongedierte laten bestrijden

Ligt er bij jou op de bouwplaats vrijwel nooit rommel? En blijven er ook geen etensresten achter? Dan wil dit niet zeggen dat je helemaal niet te maken kunt krijgen met ongedierte. Er kunnen ook andere soorten ongedierte dan muizen en ratten opduiken. Wanneer jij hier niets tegen doet, wordt de overlast door het ongedierte constant groter. Je doet er dan ook goed aan ongedierte te laten bestrijden. Laat dit bij voorkeur doen door een professionele bestrijder.  

De gevaren van ongedierte op de bouw

Heb jij te maken met ongedierte op de bouw, maar besluit je hier niets aan te doen? Dan kan dit de nodige gevolgen hebben. Ten eerste kan het ongedierte schade aanrichten op de bouw. Zo kunnen muizen en ratten bijvoorbeeld aan materialen gaan vreten. Ten tweede loop jij natuurlijk het risico ziek te worden, zeker wanneer jij in aanraking komt met de beestjes. Het meeste ongedierte draagt namelijk allerlei bacteriën met zich mee. Door het ongedierte te laten bestrijden, voorkom je dergelijke problemen op de bouw.