Een scheur in uw muur, daar wordt u niet blij van! Het zou kunnen dat er wat mis is met de stevigheid van uw gevel of fundering, bovendien ontsiert de beschadiging uw mooie muur. Bij scheuren in de muur is het altijd van belang om snel te handelen. Schakel dan ook direct een expert in om onderzoek te doen naar de oorzaak van de scheur(en). Laat vervolgens de opgelopen schade vakkundig herstellen. Hoe langer u hiermee wacht, hoe groter de kans is dat de schade erger/groter wordt, en dat wilt u natuurlijk graag voorkomen!

Hoe worden scheuren in de muur duurzaam gerepareerd?

De muur moet uiteraard vakkundig en duurzaam worden gerepareerd zodat u er zeker van bent dat de schade is opgelost en de daarbij behorende risico’s weg zijn. Voor duurzaam scheurherstel worden roestvrijstalen wokkelvormige staven in de bestaande voeg ingebracht. Dit wordt vastgezet met een krimpvrije tweecomponentenmortel. Deze combinatie zorgt voor:

  • Optimale hechting
  • Herstel van de stabiliteit van de muur
  • Het voorkomen van nieuwe schade

Bovendien is de muur na deze reparatie supersterk maar met de flexibiliteit om de werking van het metselwerk op te vangen.

Authentieke uitstraling behouden

De kans is groot dat u zich zorgen maakt om de uitstraling van uw gebouw wanneer u gevelschade heeft. Echter is dit niet nodig. Zoek een goede muurschade expert, die kan uw gevel terugbrengen in de authentieke sfeer. De sporen van de reparatie zijn volledig onzichtbaar. Hier zijn een aantal belangrijke ingrediënten bij nodig:

  • Bij reparatie gebruik maken van bestaande materialen van uw buitenmuren
  • Kleurenkennis van het herstelbedrijf
  • Pigmentpoeders om de reparatieplekken precies dezelfde kleur te geven als de rest van de muur
  • Speciale hoogwaardige restauratiemortel

Tip: zorg voor goed onderhoud van uw gevel. Dit zorgt voor een langere levensduur, waarde behoud of zelfs –vermeerdering én het heeft een positief effect op de isolatiewaarde!