Wanneer je je helemaal richt op een nieuwe mooie jaloezie, houd dan altijd rekening met de ruimte waar deze in gebruikt moet worden. In een badkamer kunnen sommige jaloezieën met bepaalde materialen namelijk niet geschikt zijn. Wat kies je dan? PVC jaloezieën!

Uiterlijk

Hebben deze jaloezieën een saai uiterlijk? Echt niet! Je hebt vele soorten designs van pvc jaloezieën, waardoor je badkamer, of andere ruimte met hoge vochtigheid er net zo luxe zal uitzien als de rest. Je hebt bijvoorbeeld houtimitatie waardoor je een landelijke inrichting mooi kan laten doorlopen zonder dat je gebruik moet maken van echt hout, dat natuurlijk werkt in deze plaatsen. Daarbij heb je genoeg kleurkeuze om jouw interieur te laten opleven met jouw persoonlijke smaak. Je kunt ook met de keuze van koord of band en de dikte van de lamellen de jaloezie het middelpunt laten worden.

Onderhoud

In vochtige ruimtes worden de meubels en jaloezieën snel vochtig en nat. Het beste kan je dus regelmatig deze droogmaken met een schone doek. Zo haal je ook kleine vlekken weg. Zo hou je de pvc jaloezieën in goede staat met een strakke uitstraling. Wanneer er veel vlekken zijn, kan je het beste een mild schoonmaakmiddel gebruiken om goed schoon te maken. Ook zijn pvc jaloezieën de beste keuze in een keuken. Met alle smerigheid en vochtige lucht die daar voorbij komt, dien je de jaloezieën vaker schoon te maken waarbij dus ook een vochtige doek dient te worden gebruikt. PVC slijt hierbij niet snel en is daarom duurzaam en kan vele jaren meegaan.

Licht

Als je de lichtinval wilt regelen in de badkamer of keuken, dan kan dit altijd makkelijk gedaan worden. Ook al zullen gesloten lamellen nooit 100% licht tegenhouden, kun je wel genoeg privacy maken door deze in een bepaalde hoek te draaien. Lamellen houden daarbij niet alleen het licht tegen, maar ook een groot gedeelte van UV straling.