Houten tafels ogen sterk en zijn duurzaam. Ze hebben al eeuwen bewezen dat ze heel wat kunnen doorstaan. In de huidige wooninrichting speelt hout een zeer belangrijke rol. We kiezen voor natuurlijke materialen en we gaan voor duurzaam.

Houten tafels: stoer en stijlvol

Een houten tafel straalt rust uit. Bij hout denken we onmiddellijk aan de natuur. Als je bijvoorbeeld op de website van Robuustetafels.nl kijkt, dan krijg je een idee van de huidige trend in houten tafels. De houten tafels van nu zijn vooral robuust en stoer. Het tafelblad is dik en de poten zijn oerdegelijk. Het hout wordt zelden geverfd, zodat je de houtstructuur mooi kunt zien. Dit versterkt nog eens het natuurlijk gevoel dat je bij een dergelijke tafel krijgt.

Heel wat mogelijkheden

Naast verschillende afmetingen kun je kiezen tussen heel wat houtsoorten. Men gebruikt zowel eik en grenen als andere houtsoorten. Of er worden oude balken gerecupereerd en tot een tafel verwerkt. Het hout wordt al dan niet gekleurd, zodat je verschillende looks en afwerking krijgt. Er is ook heel wat keuze wat het onderstel betreft. Kies je voor hout of voor metaal? En dan komen we bij de vorm van het onderstel. Ga je voor de klassieke vier poten? Of kies je voor X-vormig, U-vormig, trapeziumvormig, of ga je voor een volledig paneel als tafelpoten? Kies je voor vier poten op iedere hoek? Of ga je voor een kruisvormige constructie in het midden van de tafel?

Houten tafels passen bij elke stijl

Met hout kun je weinig verkeerd doen. Houten tafels passen bij de landelijke stijl, waarin heel wat hout verwerkt wordt. Als je voor klassiek kiest, heb je heel wat keuze in bijvoorbeeld kloostertafels. Voor een industriƫle woning kun je kiezen voor een metalen onderstel dat heel stoer gaat. Ook voor een vintage interieur vind je zeker je favoriete houten tafel. En vind je toch niet wat je eigenlijk zoekt? Dan kun je je tafel op maat en naar eigen inzicht laten maken. Hout heeft het voordeel dat het makkelijk te combineren is met vloeren, ramen en deuren en andere houten accessoires. Hout is een degelijk en duurzaam materiaal. Maak daarom de goeie keuze, want je houten tafel zal nog heel lang meegaan!