Van jouw tuin een paradijsje maken doe je zo

Als je geen tuinprofessional bent of jezelf niet als zodanig beschouwd, kan het lastig zijn om de tuin op een slimme en effectieve manier op te knappen. Op een manier die van jouw tuin een echt paradijsje maakt. Een plek waar je je volledig kunt ontspannen. Of een tuin die met zijn planten, meubels en accessoires een echte aandachtstrekker is in de buurt. Ben je van plan om jouw tuin een opkikker te geven? Lees dan de drie onderstaande voorbeelden en ideeën door voor inspiratie. Er zit vast wel een tip tussen waar jij iets mee kunt!

1. Maak gebruik van betonnen elementen
Een van de nieuwste trends op tuingebied is het gebruik van betonnen elementen in de tuin. Zo kun je denken aan het plaatsen van een betonnen rand rond het gras of rond jouw terras. Ook een fontein met betonnen randen is een accessoire die steeds vaker opduikt in de achtertuinen van Nederlanders. Beton valt prachtig te combineren met een of meer paadjes van grind, strakke kunststof tuinmeubelen in de kleuren grijs, wit en zwart, losse keien in de tuin en/of houten tuinmeubilair. Tegenwoordig zijn er in tuincentra en bij (online) aanbieders van tuinartikelen diverse betonnen elementen voor in tuinen beschikbaar. Neem eens een kijkje en kies jouw favoriete artikelen uit om de tuin een flinke boost te geven.

2. Terras met een moderne open haard of buitenoven
Populair onder tuinaanbidders is het ontwerpen van een luxueus terras waarvan een moderne open haard, bijvoorbeeld in de vorm van een eettafel, of een centrale buitenoven de centrale focus vormt. Een haard of buitenoven in de tuin heeft als voordeel dat je ook in het najaar nog gewoon lekker in de tuin kunt zitten, jezelf kunt opwarmen en lekker buiten kunt eten.

3. Tuin met Toscaanse sfeerelementen
Een echte hype is dit seizoen ook de zogenoemde Toscaanse tuin, een tuin in landelijke stijl. De Toscaanse sfeer creëer je vooral door mediterrane struiken, planten en bloemen in de tuin te zetten, zoals eucalyptus, oleanders en cipressen. Om de landelijke sfeer te versterken, is het een goed plan om houten meubilair te gebruiken en eventueel een extra prieeltje in de tuin te zetten. Gebruik voor de sfeerelementen, kussens en accessoires vooral spullen die een okergele, oranje en/of lichtbruine kleur hebben.