Er zijn veel verschillende opties om een afscheiding te maken van een tuin, erf of bedrijventerrein. De grootste reden hiervoor is veiligheid, om niet gewenste bezoekers te voorkomen. Een andere veelvoorkomende reden is voor de sier, om bijvoorbeeld tuinen te scheiden. Hieronder geven wij je 3 interessante opties voor een tuinafscheiding.

Dubbelstaafmat hekwerk

Het dubbelstaafmat hekwerk is de populairste optie. Dit komt vooral doordat het niet alleen erg stevig is, maar ook een elegante uitstraling heeft. Dubbelstaafmat hekwerk is opgebouwd uit horizontale en verticale spijlen. Het is beschikbaar in verschillende kleuren en roest niet. Het mooiste van dubbelstaafmat hekwerk is dat het onderhoudsvrij is. Een goedkopere, maar ook minder stevige, variant is enkelstaafmathekwerk.

Schutting

Een andere optie met veel bekendheid is een schutting. Schuttingen zijn perfect om het zicht op hetgeen wat er achter ligt te ontnemen of te beperken. Ze zijn verkrijgbaar in heel veel verschillende soorten en maten. Ook is de keuze voor het materiaal waaruit een schutting moet bestaan enorm. Zo zijn ze in talloze verschillende soorten hout verkrijgbaar. Een nadeel van een houten schutting is alleen dat de levensduur ca. 15 jaar is. Alleen bij hardhout zal de levensduur ongeveer 30 jaar zijn, maar hiervoor betaald men ook meer.

Gaashekwerk

Gaashekwerk is een minder stevige, minder elegante, maar ook goedkopere optie dan de hiervoor genoemde tuinafscheidingen. Gaashekwerk bestaat uit tuingaas dat bevestigd wordt aan ronde tuinpalen. Ook deze tuinafscheiding is in verschillende soorten en maten verkrijgbaar. Gaashekwerk is vooral voor tuinafscheiding van kleine hoogtes en is zeer gemakkelijk zelf te installeren. Voor een goedkope en duurzame tuinafscheiding is gaashekwerk dus de beste keus.

Kortom, er zijn genoeg opties om jouw tuin van een tuinafscheiding te voorzien. Kies de optie die het best bij jouw tuin en wensen past!