Tuinplanten kopen is mogelijk in allerlei soorten en maten. Geurige en fleurige planten, planten met vruchten eraan, speciale schaduwplanten, en ga zo maar door. Er is soms zo veel keus, dat mensen niet meer precies weten wat ze nu precies moeten kopen voor in de tuin. Daarom geven we nu een aantal tips die u kunt gebruiken bij het tuinplanten kopen, zodat u precies weet waar u op moet letten.

Maak van tevoren een plan

Gaat u tuinplanten kopen, dan is het handig om van tevoren een plan te maken, zodat u precies weet waar u naar op zoek bent. Verdeel de tuin in verschillende segmenten, bijvoorbeeld plekken waar veel licht op valt en plekken die juist meer in de schaduw staan. Ook kunt u letten op verschillende soorten grond in de tuin. Over het algemeen kunt u donkere planten het best op de lichte plekken plaatsen, en lichte planten op de schaduwrijke gedeeltes. Kies verder planten uit die goed kunnen groeien in de grondsoort die u in de tuin heeft. Zo zijn er bepaalde planten die het goed doen in kleigrond, terwijl andere planten juist beter groeien in zand. Houd rekening met deze factoren, en pas uw tuinplan erop aan.

Zorg voor de juiste beplanting

Als u uw nieuwe planten in de grond wilt gaan zetten, dient u ook rekening te houden met de afstand tussen de planten. Als ze te dicht op elkaar staan, dan zullen de planten elkaars groei belemmeren, maar als de onderlinge afstand te groot is, zal het erg lang duren voordat de beplanting eruit ziet als één geheel. Let bij het kopen van de planten dus op de juiste afstand, en zorg dat u niet te veel of te weinig aanschaft bij het tuinplanten kopen. Zo kunt u straks genieten van een prachtige tuin!