Veel mensen proberen het comfort en de waarde van hun huis te verhogen door een aantal verbouwingen uit te voeren. Sommige projecten kunnen de levenskwaliteit van jouw familie verbeteren en tevens een significante verhoging van de waarde van jouw huis met zich meebrengen.
Sommige renovaties, zoals isolatie plaatsen, je ramen voorzien van dubbel glas enz. kunnen op termijn zelfs terug verdiend worden.
We willen voor jou graag een 5-tal verbouwing- en renovatietips op een rijtje zetten die een meerwaarde zullen hebben voor jouw woning.

Het vernieuwen van de keuken

De meeste mensen beschouwen deze ruimte als het hart van hun huis. Daarom is het belangrijk dat je er een exclusieve plaats van maakt die verschilt van de standaard inrichtingen. Je hoeft daarom niet te investeren in een luxe keuken. Vervang de oude apparaten door energie-efficiënte modellen, ze zijn beter voor het milieu en helpen je ook geld besparen omdat ze minder energie opslorpen. Ook een vers laagje verf, in moderne kleuren, draagt bij tot de actualisering en uitstraling van jouw keuken. Denk daarbij aan een eco-vriendelijke verf om te vermijden dat de bewoners op termijn last krijgen van het inademen van gevaarlijke chemische stoffen.

Herinrichting van de badkamer of een extra ruimte toevoegen

Een bijkomende badkamer in jouw huis is een investering die een grote meerwaarde geeft aan jouw woning. Je kunt eens een kijkje nemen hoe je een kamer of onbenutte ruimte daarvoor zou kunnen benutten. Afhankelijk van welk soort bad je wilt installeren moet je over voldoende oppervlakte beschikken. Zoals elke renovatie of verbouwing zullen de kosten grotendeels afhangen van de accessoires die gebruikt worden. Regelmatig eens op zoek gaan naar verkopers die drastische prijsvermindering geven op wastafels, douches, toiletten en kranen kunnen voor een heel grote besparing zorgen. Je zou er uiteraard ook kunnen voor opteren om je oude badkamer te renoveren en te voorzien van nieuwe toestellen, een nieuwe vloer en eventueel een nieuw plafond.

Dubbel glas

Tegenwoordig moeten we, bij elke verbouwing, rekening houden met de energie-efficiëntie. Oude tochtige ramen, met enkelvoudige beglazing moeten we zeker vervangen door ramen met dubbel glas of superisolerende beglazing. Voor een standaardwoning kan dit al een energiebesparing van 300 euro per jaar betekenen. Op termijn zul je je 60 tot 90% van je investering terugverdienen en jouw huis zal enorm in waarde stijgen.

Je woning goed isoleren

Als het jouw huis ontbreekt aan een efficiënte isolatie zal de woning ook enorm duur zijn om in te wonen vanwege het energieverbruik. Nieuwe of extra dakisolatie, spouwisolatie en andere isolerende maatregelen zullen je niet alleen honderden euro’s per jaar laten besparen, wanneer het huis later zou verkocht worden is de isolatiefactor één van de belangrijkste aspecten die potentiële kopers in het achterhoofd houden. Zorg er ook voor dat alle mogelijke scheurtjes en kieren dicht zijn om tocht in het huis weg te houden. Hierbij denken we aan kieren rond deuren en ramen, rond een zolderluik, op plaatsen waar leidingen binnenkomen,enz..

Hou rekening met het basisonderhoud

Zelfs heel kleine verbouwingen of renovaties kunnen een meerwaarde toevoegen aan jouw huis. Zo moet je ervoor zorgen dat het dak zo snel mogelijk gerepareerd wanneer het lekt. Houd de verflaag ook altijd fris en zorg ervoor dat er nergens schimmels aanwezig zijn in de woning. Potentiële kopers willen altijd de zekerheid van een gezonde, solide en veilige thuis voordat een enorm bedrag uit te geven.