Is je keuken toe aan een flinke opknapbeurt of ben je zelf die saaie keuken zat? Veel mensen beginnen er toch maar niet aan, want een nieuwe make over van een keuken zal vast prijzig zijn. Toch hoeft het helemaal niet duur te zijn, als je je keuken wilt restylen. Met een nieuwe kleur in je keuken fleur je niet alleen de ruimte op. Je keuken wordt er persoonlijker, spannender, frisser en aantrekkelijker op! Door het gebruik maken van 1 of meerdere verfkleuren kun je met speciale technieken, de keuken kleiner of groter laten lijken. Maak een budgetplan voor je nieuwe keuken look en probeer er niet vanaf te wijken.

Creƫer meer ruimtegevoel met kleur

Door de keuken een totaal andere look te geven, wordt je woonbeleving ook anders. Kleuren in de keuken geven meer persoonlijkheid en karakter. Je hebt bovendien een unieke keuken, want niemand anders heeft jouw ontwerp. Gebruik lichte verftinten die het licht weerkaatsen voor een groter effect. Verf het plafond lichter dan de kleur die je op de muren gaat gebruiken. De keuken lijkt dan hoger. Verfkleuren hebben een positieve invloed op ruimtelijk beleving, gevoelstemperatuur en je gemoedstoestand. Alvorens je een kleur op de keukenkastjes of muren loslaat, is het handig om eerst de verf op een bladpapier te verven. Deze plak je op de muur in de keuken. Na een paar dagen kun je de gekozen kleur(en) in dag- en kunstlicht beoordelen. Is de kleur helemaal naar je smaak? Dan heb je de juiste kleur voor je keuken gevonden! Ben je toch nog ontevreden, vraag dan bij een verfspecialist advies.

Keukenkastjes verven

De keukenkastjes mogen niet ontbreken bij een restyling van je keuken. Keukenkastjes verven kan op twee manieren. Spuiten of schilderen. Maar om bij je budgetplanning te blijven is schilderen de beste optie. Begin met:

  • Verwijder alle deurgrepen
  • Reinig de ondergrond met ammoniak of wateroplossing
  • Zorgvuldig na reinigen met water
  • Schuren van de keukenkastjes
  • Grondverf aanbrengen
  • Met een verfroller de verf aanbrengen en aanpunten met een kwast

Nadat de keuken weer helemaal nieuw is, gaat hij jarenlang mee. Het eindresultaat zal verrassend zijn, en met eventueel kleine accessoires aanpassingen heb jij een hele nieuwe keuken!