Zelf een bureau maken voor op de slaapkamer is niet alleen zeer origineel, omdat je hem kunt maken, zoals je zelf wilt. Het is ook nog eens leuk om te doen en als je denkt dat alleen de echte klussers dit kunnen, dan heb je het mis.
In vrij eenvoudige stappen maak je je eigen bureau. Zelfs een slaapkamer verbouwen behoort tot de opties, zolang je weet wat je doet en je aan richtlijnen houdt.

Begin bij de basis

Het is altijd belangrijk om bij de basis te beginnen. Heb je besloten om je eigen bureau te maken, dan is het zaak om uit te zoeken hoe je dat wilt gaan doen.
Wil je het volgens een al bestaande handleiding doen of wil je het echt helemaal alleen doen?
Wat je ook beslist. Wees wel reëel, secuur en nuchter.

Stappenplan voor het maken van een bureau

Een eenvoudig stappenplan helpt je op weg en dat stappenplan begin al bij het moment waarop je besluit dat bureau zelf te maken voor op de slaapkamer.

* Overzien en uittekenen
* Materiaal
* Meten is weten
* Zorg voor de juiste hulpmiddelen
* wees secuur

Overzien en uittekenen

Als je weet wat je wilt, probeer je de hele klus te overzien. Beter tien keer nadenken, dan één keer te enthousiast beginnen.

Materiaal

Kies het soort hout waarmee je je bureau wilt maken en koop er voldoende van. Je kan beter is overhouden dan dat je tekort komt.

Meten is weten

Dit is het allerbelangrijkste. Dus meet de grootte van het bureau dat je wilt maken in e slaapkamer, maar meet ook de planken en latten. Teken deze vervolgens af en hermeet het voor je begint te zagen.

Zorg voor de juiste hulpmiddelen

Goede hulpmiddelen zijn het halve werk. Probeer de juiste apparaten voor handen te hebben, maar zorg ook voor voldoende spijkers.

Secuur

Wees secuur in het hele traject. Dit geldt ook voor veiligheid als je apparaten gebruikt. Lukt het even niet. Neem pauze.