Raamdecoratie is één van de beste manieren om de sfeer en uitstraling van de kamer een niveau hoger te tillen, en er zijn dan ook heel wat verschillende mogelijkheden verkrijgbaar bij tal van aanbieders. De decoratie van de ramen is misschien niet het eerste waar je aan denkt bij de inrichting van je interieur, het is wel een belangrijke keuze! Een overzicht van de mogelijkheden is hier dan ook op zijn plaats:

Pliséé shades

Plissé shades worden gekenmerkt door opgeplooide, fris stoffen die in diverse kleuren en stijlen verkrijgbaar zijn. Ze zijn uiterst decoratief en veelzijdig, en komen vaak met prachtige patronen en structuren. Daarbij zijn plissé shades vaak gecombineerd met een zonwerende coating, waardoor ze dus ook de temperatuur in de woning op peil houden.

Houten jaloezieën

Houten jaloezieën zijn de ideale combinatie tussen functioneel en sfeervol: meestal worden houtsoorten zoals hardhout of bamboe gebruikt waardoor een unieke uitstraling teweeg wordt gebracht in de woning. Daarbij zijn jaloezieën erg eenvoudig te gebruiken, en komen ze in ontelbare vormen en kleuren. Tenslotte verleent deze raamdecoratie zich perfect in vochtige ruimtes!

Rolgordijnen

Een rolgordijn biedt dan weer verschillende mogelijkheden op het vlak van zonwering. Doorgaans kan je kiezen voor een verduisterende, transparante of zonlichtfilterende werking. Dergelijke gordijnen zijn verkrijgbaar in diverse designs en kleuren, en vaak kan je ze zelfs helemaal personaliseren (bijvoorbeeld met een eigen afbeelding of opschrift). Ook qua gebruiksgemak zijn rolgordijnen ideaal: met een handmatig, elektrisch of veermechanisme kan het gordijn eenvoudig geopend en gesloten worden.

Blinds

Blinds zijn erg populair tegenwoordig omdat men ze volledig naar eigen wens kan samenstellen, bijvoorbeeld met smalle/brede lamellen, een speciale privacy uitvoering, frontlijsten, een ladderband, een onder/bovenbak, enzovoort. Blinds worden doorgaans bediend met ene eenvoudige koord of een draadloos tuimelsysteem. Ook hier kan je kiezen voor ontelbare kleuren, ontwerpen en houtsoorten.

Paneelgordijnen

Paneelgordijnen zijn dan weer de ideale raamdecoratie als je grote ramen of tuindeuren hebt, maar ze kunnen ook perfect gebruikt worden als afscheiding tussen ruimtes. Je kan vaak je eigen paneel ontwerpen, waarbij je de kleuren of designs kunt kiezen die het best bij je interieur passen. Een paneelgordijn kan daarbij perfect gebruikt worden als scheidingswand als je deze toe laat, waardoor een moderne en unieke uitstraling bereikt wordt in de woning.